Ana SayfaHaberlerCem Yılmaz’dan Kavala ve Demirtaş yorumu: “Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin...

Cem Yılmaz’dan Kavala ve Demirtaş yorumu: “Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum”

Cem Yılmaz, Rüstem Batum’un Youtube’da yayınlanan programına konuk oldu. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın durumuyla ilgili soruya: “Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim?” diye cevap verdi. “Okyanus ortasında botuna Sedat Peker’i mi, Bilal Erdoğan’ı mı alırsın” sorusuna ise "Hemen bottan atlarım, dibe doğru yüzerim" dedi.

“Rüstem Batum Sohbetleri” adlı programda, Rüstem Batum’un yarışma sorularına cevap veren Cem Yılmaz, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın durumuyla ilgili konuştu:

 “Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim? En yalın haliyle evinde oturan bir vatandaş olarak kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz anlayamıyoruz. Doğrusu bu. Biz anlasak ne olduğunu, bir anlasak. Ama dediğim gibi, işin garip tarafı bu insanların hepsi birbirlerini tanıyorlar. Benim saydığın iki isimle de bir tanışıklığım yok ama muhataplar hep birbirlerini tanıyorlar. Nasıl oluyor da böyle oluyor anlamıyorum. Bu iş geldi bir sınıra dayandı, bir netice çıkacak gibi gözüküyor.”

Batum, Yılmaz’a “Atlantik’te gidiyorsun, o lüks  yolcu gemilerinden birinde? Muazzam bir fırtına çıkıyor, Titanic gibi, gemi batıyor. Zifiri karanlık, dev dalgalar var. Sen de bir tane küçük lastik bir bot yakalıyorsun. Ama iki kişilik bot. Biniyorsun, can havliyle kendine gelmeye çalışıyorsun. Dalgalar kocaman falan. Bir bakıyorsun böyle, karanlıkta iki kişi yüzüyor bota doğru. Yaklaşıyorlar bir bakıyorsun ki solda Sedat Peker, sağda Bilal Erdoğan var” sorusunu yöneltti. 

Cem Yılmaz soruya gülerek, “Hemen bottan atlarım, dibe doğru yüzerim” cevabını verdi. Rüstem Batum bunun üzerine, “Bunu düşünüyordum, doğru cevap bu” dedi. 

Cem Yılmaz ile Enver Aysever sosyal medyada tartıştı

Cem Yılmaz’ın Rüstem Batum’un programına konuk olması sosyal medyada tartışmaya neden oldu.

Enver Aysever, 2010’daki referandumda ‘Yetmez ama evet’ dediği için ‘liboş’ dediği Rüstem Batum’a konuştuğu için Cem Yılmaz’ı eleştirdi.

Aysever, Yılmaz’ın paylaşımını alıntılayarak, “Liboş Rüstem abinle iyi sohbet ettin umarım” yazdı.

Cem Yılmaz ise Enver Aysever’e yanıt verdiği paylaşımında, “Sizi ciddiyete davet edecektim vazgeçtim…Ne garip bi adam.Şu yazdığını 12 yaşında çocuk tenezzül edip yazmaz. Var sen de böyle ol” ifadelerini kullandı.

Enver Aysever bu sefer de Rüstem Batum’un yetmez ama evet’çi olduğunu hatırlatarak cevap verdi:

“Sevgili Cem, siz Türkiye’nin en etkili ve ünlü kişisisiniz. Yetmez Ama Evet diyen ve herkesi hedefe koyan Rüstem Beye eğer haklı diyorsanız varsın öyle olsun. Zaman size de acı yaşatmaz umarım.”

Cem Yılmaz ile Enver Aysever arasındaki diyalog şu şekilde devam etti:

Yılmaz: Ben Türkiyenin en etkili ve ünlü kişisi değilim Enver bey. Sıradan bir insanım.Normal insana hasret kaldık.Ben bari normal olayım.Rüstem beyle aranızda halledin bunları.

Aysever: Tevazu göstermeyin, bu ülke çok acı çekti. Sizin gibi kitleleri etkileyecek kişilerin her cümlesi önemli. Laiklik, cumhuriyet derken elimizde hiçbir şeyin değeri kalmadı. Takipçileriniz küfür etmeye başladı mesela. Ben Ferhan Şensoy hayranı olarak, gülmecenin değerini bilirim .

Yılmaz: Enver bey “takipçileriniz”bana küfrediyor da ne demek allahaşkına ? Benim hesabıma bi bakarmışsınız 15.000.000 küsür takipçim var benim. Şimdi de takipçilerime size küfür etmelerini söylediğimi mi ima ediyorsunuz? Hay allahım akşam vakti evde otururken !

Aysever: Elbette onu kast etmedim. Sizin bu türden hedef gösterme yapmayacağınızı bilecek kadar tanıyorum. Aslında yolundan çıkan bir iletişim oldu. Diyeceğim, siyasal güldürü ile büyüdük. Rüstem bey yazık ki çok can yaktı. Sorumlusu siz değilsiniz elbette.

- Advertisment -