Ana SayfaHaberlerCemal Kaşıkçı’yı hatırlatan Biden’a, Veliaht Prens öldürülen Amerikalı-Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh’i...

Cemal Kaşıkçı’yı hatırlatan Biden’a, Veliaht Prens öldürülen Amerikalı-Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh’i hatırlattı

ABD Başkanı Biden, Cidde’de Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmede Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı gündeme getirdi ve cinayetten Veliaht Prens’in sorumlu olduğunu söyledi. Bunu reddeden Veliaht Prens ise cevap olarak ABD’nin geçmişteki hatalarını hatırlattı, Abu Ghraib hapishanesi ve Mayıs ayında öldürülen Amerikalı Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh’i gündeme getirdi.

ABD Başkanı Biden, 15 Temmuz’da Veliaht Prens Selman ile gerçekleştirdiği resmi görüşme sırasında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilen muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı gündeme getirdi. Biden, görüşmede cinayetten Veliaht Prens’in sorumlu olduğunu düşündüğünü belirtti. Sorumluluk iddiasını reddeden Veliaht Prens, konu hakkında Suudi Arabistan’ın gerekli soruşturmayı yürüttüğünü ve sorumluları cezalandırdığını açıkladı.

Görüşmede bulunan bir Suudi yetkili Suudi Arabistan basınına konuştu ve görüşme sırasında Cemal Kaşıkçı’nın konusu açılması üzerine Veliaht Prens Selman’ın cevap olarak geçmişte ABD’nin de hata yaptığını ileri sürdüğünü aktardı.

Veliaht Prens, ABD askerlerinin Irak’taki Abu Ghraib hapishanesindeki işkence ve insanlık dışı muamele iddialarını ve geçen Mayıs ayında öldürülen Amerikalı Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh cinayetinin aydınlatılması için ABD’nin yeterince çaba harcamadığı konusunu gündeme getirdi.

BM kurumları ve ABD medyası yaptıkları incelemeler sonucunda gazeteci Shireen Abu Akleh’in İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

- Advertisment -