Ana SayfaHaberler“Cemevleri ne ticarethane ne ikamethanedir. Cemevleri ibadethanedir”

“Cemevleri ne ticarethane ne ikamethanedir. Cemevleri ibadethanedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı, elektrik aboneliklerinde cemevlerinin STK’larla birlikte “konut” statüsüne alınması Alevi derneklerinden tepki aldı. Alevi oluşumları 22 Şubat’ta Kartal Cemevi Vakfı’nda ortak basın açıklaması çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü (16 Şubat) kabine toplantısının ardından; dernek, vakıf, cemevleri dahil sivil toplum örgütlerinin elektrik aboneliklerinin “ticarethane” statüsünden “konut” statüsüne dönüştürüleceğini açıklamıştı.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu 22 Şubat Salı günü Kartal Cemevi Vakfı’nda “Cemevleri ne ticarethane ne ikamethanedir. Cemevleri ibadethanedir” sloganıyla ortak basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

Cemevlerinin elektrik faturalarında konut statüsüne alınmasını doğru bulmayan, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesini savunan çok sayıda sosyal medya paylaşımı da yapıldı.

O paylaşımlardan bazıları:

Cemevleri elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı

Elektriğe gelen zamların ardından pek çok cemevi, gelen binlerce liralık faturalara ve aboneliklerinin ticarethane statüsünde bulunmasına tepki gösteren açıklamalar yaparak, elektrik faturalarını ödemeyeceklerini açıklamıştı.

- Advertisment -