Hollanda hükümeti, dersler sırasında dikkat dağınıklığını engellemek amacıyla 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren sınıflarda cep telefonları, tabletler ve akıllı saatlerin büyük ölçüde yasaklanacağını açıkladı.
Cihazlara yalnızca, dijital becerilerle ilgili dersler sırasında, tıbbi nedenlerle veya engelli kişiler için özel olarak ihtiyaç duyulması halinde izin verilecek.
Eğitim Bakanı Robbert Dijkgraaf yaptığı açıklamada “Cep telefonları hayatımızla iç içe geçmiş olsa da sınıfa ait değiller” dedi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.