Ana SayfaHaberlerCevher Dudayev Parkı’na Rusya da kızdı

Cevher Dudayev Parkı’na Rusya da kızdı

Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov’dan sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Cevher Dudayev’in adının Türkiye’deki bir parka verilmesini eleştirdi. “Bu tür eylemler iki ülke arasındaki ilişkilerin ruhuna aykırı” dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Zaharova şöyle konuştu:

“Rusya teröristlerin, militanların, aşırılık yanlılarının her şekilde yüceltilmesini mutlak olarak reddediyor. Bu tür girişimler kabul edilemez ve tüm uluslararası toplum tarafından kesinlikle en sert şekilde kınanmayı gerektiriyor. Bunlar, devlet başkanlarımızın korunmasına ve güçlendirilmesine büyük önem verdiği ruha aykırı eylemlerdir.”

Kocaeli’nin Körfez Belediyesi tarafından 9 ay önce yapımına başlanan Cevher Dudayev Parkı, geçtiğimiz günlerde açıldı.

Rusya’ya karşı savaşan ve Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev’i “terörist” olarak gören Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, parkın açılışı sonrası Türkiye’yi “teröristlere arka çıkmakla” suçladı.

Kadirov, parkta ısrar edilirse kendilerinin de “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceklerini” söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Türk makamlarının bir parka “Rusya’nın bir bölgesini ele geçirmeye çalışan bir teröristin adını verme kararının Çeçenistan halkı için acı verici olduğunu, bu nedenle Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov’un duygusal tepkisinin anlaşılabilir olduğunu” belirtmişti.

- Advertisment -