Ana SayfaHaberlerCHP 1 Mayıs’ta yasaklı Taksim’e yürüyecek. İddia: Özgür Özel de yürüyüşe katılacak

CHP 1 Mayıs’ta yasaklı Taksim’e yürüyecek. İddia: Özgür Özel de yürüyüşe katılacak

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs’ta Saraçhane’de buluşup Taksim’e yürümek için çağrıda bulundu. Yürüyüşe CHP lideri Özel’in de katılacağı öne sürüldü. Özel bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüşmüş ve Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu söylemişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs’ta İBB’nin de olduğu Saraçhane’de sabah saat 10.00’da buluşup Taksim’e yürüme çağrısı yaptı.

Çelik’in X hesabından yaptığı duyuru şöyle:

“1 Mayıs’ta Taksim’e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim’e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba Toplanma alanı: Saraçhane Saat: 10.00.”

PolitikYol’dan Altan Sancar ise yürüyüşe CHP lideri Özgür Özel’in de katılacağını yazdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nda toplanılmasına izin vermeyeceklerini duyurmuştu.

CHP lideri Özgür Özel, Ali Yerlikaya ile telefonda görüşmüş ve kutlamaların Taksim’de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini söylemişti.

- Advertisment -