Ana SayfaHaberlerGündemCHP 100.yaşını “Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla” sloganıyla kutluyor

CHP 100.yaşını “Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla” sloganıyla kutluyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi CHP, 100. Yaşını “Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla” sloganıyla üç gün sürecek etkinliklerle kutlayacak. CHP Genel Merkezi’ne kurucu genel başkan Atatürk ile mevcut genel başkan Kılıçdaroğlu’nun posterleri asıldı. 100.yıla özel marş bestelendi, hatıra para ile pullar basıldı. CHP’nin yaşayan tüm genel başkanlarına ödül de verilecek etkinliklere CHP eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal da davetli.

9 Eylül 1923 doğumlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 100.yaşını kutlama etkinlikleri 8, 9 ve 10 Eylül tarihlerinde Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde çeşitli programlarla kutlanacak.

CHP Genel Merkezi bu programlarda kullanılması için altı ok olarak bilinen CHP ilkelerinin anlatıldığı film, belgesel ve sosyal medya görselleri hazırladı.

Bu görsellerde CHP’nin kurucu ismi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilan etmeden önce 1922’de CHP’yle ilgili dile getirdiği “Barıştan sonra, halkçılık esası üzerine dayanan ve halk fırkası adıyla siyasi bir fırka kurma niyetindeyim” sözlerine vurgu yapılıyor.

1923 hatıra para ve pul

8 Eylül akşamı genel merkezde eski-yeni milletvekilleri, genel başkanlar ve partililerin katılımıyla düzenlenecek özel programda davetlilere sanatçı Bujor Hoinic’in CHP’nin 100.yılına özel bestelediği marş dinletilecek.

CHP, partinin 100.yılına özel hazırlanan bir internet sitesini 9 Eylül günü kamuoyuna açık hale getirecek. CHP’nin 100.yılı hatırasına bastırılan 1923 adet hatıra para ve pullar, 9 Eylül günü bu internet sitesi üzerinden satışa sunulacak.

9 Eylül’de CHP, toplumun her kesimini temsil eden 1922 kişi ile Anıtkabir’i ziyaret edecek.

9 Eylül’de Kemal Kılıçdaroğlu da dahil yaşayan tüm genel başkanlara partiye katkılarından ötürü ödülün de verileceği program da var. Ankara Anıtpark’daki program halk buluşmasıyla başlayacak. Programa CHP’nin eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal da davetli. Olcay Baykal’ın katılımının sağlık durumuna göre değişebileceği belirtiliyor.

CHP, 10 Eylül’de Ankara Beytepe’de Hatıra Ormanı’nın açılışını yapacak. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki etkinlikler; söyleşiler ve panellerle sürdürülecek.

- Advertisment -