Ana SayfaHaberler“CHP bölgedeki oyunu dörde katladı”

“CHP bölgedeki oyunu dörde katladı”

Rawest Genel Müdürü Girasun: Temmuz ayı itibarıyla CHP bölgedeki oyunu 2018’in dört katına çıkarmış görünüyor. Bu da yüzde 10’u bulmuş olması demek. Doğu ve Güneydoğu’daki genç seçmen İmamoğlu ile Demirtaş’ı benzeştiriyor. Yakın döneme dek bölgede sembolik il başkanlarıyla tabela partisi hüviyetinde görülen CHP, artık il kongrelerinde listelerin yarıştığı bir siyasi cazibe merkezine dönüşmeye başladı.

Rawest Genel Müdürü Roj Girasun, Doğu ve Güneydoğu’daki genç seçmenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu 5 senedir tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile benzeştirdiğini söyledi. Girasun, bu benzeştirmenin sadece genç kuşak siyasetçi olmalarından kaynaklanmadığını belirtti.

Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Girasun şunları söyledi:

“Temmuz ayı itibarıyla CHP bölgedeki (bu dört şehir ortalamasındaki) oyunu 2018’in dört katına çıkarmış görünüyor. (Bu da yüzde 10’u bulmuş olması demek.) Yakın döneme dek bölgede sembolik il başkanlarıyla tabela partisi hüviyetinde görülen CHP, artık il kongrelerinde listelerin yarıştığı bir siyasi cazibe merkezine dönüşmeye başladı. CHP merkez sağın, sonradan AK Partiye eklemlenen oylarının bölgedeki yeni adresi olmaya başladı diyebiliriz. Bunun bir nedeni Türkiye genelinde değişen siyasi hava, diğeri de başlarda ilgi odağı olan DEVA’nın Türkiye genelinde beklenen çıkışı yapamamış olması.”

https://yetkinreport.com/2021/12/12/chpnin-kurt-secmen-ile-yeni-imtihani/

- Advertisment -