Ana SayfaHaberlerCHP Kurultayı'nda ikinci gün: PM ve YDK üyeleri seçilecek, Özgür Özel CHP’ye...

CHP Kurultayı’nda ikinci gün: PM ve YDK üyeleri seçilecek, Özgür Özel CHP’ye “öze dönüş” çağrısı yapacak

Genel başkanını seçen CHP 38. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde de 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek. Özgür Özel’in öncesinde partiye eleştirilerini tekrarlaması ve öze dönüş çağrısı yapması bekleniyor. Özel'in PM için sunacağı anahtar listede şu isimlerin yer alması bekleniyor: Burhanettin Bulut, Gamze Taşçıer, Ulaş Karasu, Ensar Aytekin, Murat Bakan, Gökhan Zeybek, Deniz Yücel, Cem Aydın, Suat Özçağdaş.

60 üyeli PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile, 8 üyesi ise Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek.

CHP PM üyeliği için 400’ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor.

Genel başkanlığa seçilen Özgür Özel, yaptığı ilk konuşmada sabah saat 09.30’da PM adaylarını belirlemek için 81 il başkanını toplantıya davet etmişti.

Özel’in partiyle ilgili eleştirilerini tekrarlaması bekleniyor. Partinin özüne dönmesi çağrısında bulunacak Özel’in, adaylığını açıkladığı gün ilan ettiği tutum belgesi ekseninde bir konuşma yapacağı ifade ediliyor.

Özgür Özel’in yeni genel başkanlığı, PM’yi etkileyeceği kadar Merkez Yönetim Kurulu’na da yansıyacak. Aynı zamanda yerel seçimlerde belediye başkan adayları da bu seçime göre şekillenecek.

Özel’in listesindeki isimler

Özel, kendisine destek veren ancak CHP’de “yıpranmış” olarak nitelendirilen isimlere PM listesinde yer vermeyeceğini açıklamıştı.

Eski MY üyeleri ve zoom toplantısındaki “değişimciler”den Bülent Tezcan ile Tekin Bingöl ve Seyit Torun da aralarında bulunduğu isimlere PM listesinde yer verilmeyeceği belirtiliyor.

Özel’in anahtar listesinde: Gökhan Zeybek, Murat Bakan, Gamze Taşçıer

Özel’in PM için sunacağı anahtar listede şu isimlere yer vermesi bekleniyor:

Burhanettin Bulut, Gamze Taşçıer, Ulaş Karasu, Ensar Aytekin, Murat Bakan, Gökhan Zeybek, Deniz Yücel, Cem Aydın, Suat Özçağdaş.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da 52 kişilik anahtar PM listesi hazırladı. Listede Veli Özdemir, Hakkı Aydost gibi isimlerin yer aldığı belirtiliyor.

- Advertisment -