Ana SayfaHaberlerCHP milletvekilinin rahatsızlığı: “İzmir’in en nezih semtinde mülteci okulunun ne işi var?”

CHP milletvekilinin rahatsızlığı: “İzmir’in en nezih semtinde mülteci okulunun ne işi var?”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Bostanlı ilçesinde Suriyeli mültecilerin eğitim görmesi için yapımına başlanan okulu Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “İzmir’in en nezih, en güzel yerlerinden biri olan Bostanlı’da, şehrin göbeğinde mülteci okulu yapmak hangi aklın ürünüdür” diye sordu.

İzmir Bostanlı’da inşa edilecek bir okul Meclis gündemine taşındı. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi” kapsamında yapımına başlanan okulun Meclis’e taşınma sebebi, mülteci çocuklara yönelik eğitim verecek olması.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e göre, İzmir’in “en nezih” ve “en güzel” yerlerinden biri olan Bostanlı’da mültecilerin eğitim görme hakkı yok.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel’e göre, AB kaynakları kullanılarak yapılan okullar eğitim verilen bir yerden çok  ‘şehrin göbeğinde mültecilerin toplanacağı bir alan’ olacak.

Sertel, düzenlediği basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Halka rağmen yapılan hiçbir iş başarıya ulaşmaz. Bostanlı halkının yoğun protestosuna rağmen, projenin içeriği gizlenerek yapılan bu okul kabul edilemez. ‘Parayı veren düdüğü çalar’ misali AB’den maddi kaynak sağlayan iktidar, ülkenin geleceğini düşünmeden inanılmaz adımlar atıyor. Finansal kaynak sağlayarak AKP iktidarına her istediğini yaptırıyor.

“Milyonlarca Suriyeliyi ve yüzbinlerce Afganı ülkeye dolduran AKP iktidarı, bu insanları ülkelerine göndermeye çalışacağına yeni yeni projeler geliştirerek yerlerini sağlamlaştırıyor.

“Milli Eğitim Bakanı’na ‘Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi’nin içeriğini sordum. Bu okulda hangi gruplara hangi eğitimler verileceğini öğrenmek istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve Bakanlıktan tatmin edici bir açıklama bekliyoruz.

“Şehrin göbeğinde mantar gibi biten bu proje, halkın tepkisi dikkate alınarak durdurulmalıdır. Karşıyaka belediyesi üzerine düşeni yapmış ve ruhsat vermemiştir. Halka rağmen yapılmak istenen bu projenin derhal gözden geçirilmesini bekliyoruz.”

- Advertisment -