Ana SayfaHaberlerCHP Meclis’te nöbette. Özgür Özel: "15 Temmuz’da topla tüfekle yapılan darbe girişimi...

CHP Meclis’te nöbette. Özgür Özel: “15 Temmuz’da topla tüfekle yapılan darbe girişimi bugün Yargıtay tarafından kalemle yapılıyor”

CHP, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkındaki suç duyurusu sonrası TBMM Danışma Kurulu’nu toplama girişiminin sonuçsuz kalması üzerine Meclis’te adalet nöbetini başlattı. Her gün 20 farklı milletvekili dönüşümlü olarak TBMM Genel Kurul salonunda “adalet nöbeti” eylemine katılacak. Özgür Özel: "Darbeleri halk bastırır. Milletimizin bu darbeyi bastıracağına inanıyorum. 15 Temmuz'da topla tüfekle yapılan darbe girişimi bugün Yargıtay tarafından kalemle, imzayla yapılıyor."

CHP lideri Özgür Özel, TBMM’de başlattıkları “adalet nöbeti” hakkında konuştu.

Özel’in açıklaması şöyle:

“Eylememize Demokrat Parti, HEDEP ve TİP destek veriyor. Diğer partiler de durum değerlendirmesi yapıyor. Nöbetçi vekillerimiz aralıksız nöbet tutarak eylemi sürdürecekler. Amacımız, darbe girişimine dikkat çekmektir. Biz, darbe girişimine karşı ses yükselten herkesin yanında olacağız. Tüm vatandaşlarımızı direnmeye davet ediyorum. Darbeleri halk bastırır. Milletimizin bu darbeyi bastıracağına inanıyorum. Yargıtay, hepimizin toplum sözleşmesi olan Anayasa’ya kafa tutmaktadır. MHP içindeki bir grup bu işin içindedir. Siz, hepimizi birarada tutan Anayasaya kafa tutarsanız bu ülkede kamu düzenini nasıl sağlarsınız? Kendisiyle telefonda konuştuğumda meclis başkanı Numan Kurtulmuş da bu durumdan hoşnut değildi. Gün boyu ne oldu da meclis danışma kurulunu toplayamadı? Galiba, yürütmenin yasamaya tahakkümü oldu. 15 Temmuz’da topla tüfekle yapılan darbe girişimi bugün Yargıtay tarafından kalemle, imzayla yapılıyor.”

Bugün eylemi başlatan 20 milletvekili yarın sabah nöbeti başka bir grup milletvekiline devredecek.

“Nöbetçi” milletvekillerinden Semra Dinçer, meclis sıralarında kapaklara vurarak yaptıkları protesto görüntüsünü paylaştı.

Özel, TBMM Danışma Kurulu toplantısının yapılmaması üzerine Meclis’te “adalet nöbeti”ne başlayacaklarını duyurmuştu.

- Advertisment -