Ana SayfaHaberlerCHP’de ulusalcıların adayı Örsan K. Öymen: Nur Serter, Necla Arat, Süheyl Batum...

CHP’de ulusalcıların adayı Örsan K. Öymen: Nur Serter, Necla Arat, Süheyl Batum destekliyor

CHP genel başkan adayı olan Cumhuriyet yazarı Örsan Kunter Öymen'in öncülüğünde kurulan “CHP İlke ve Demokrasi Hareketi”nin üyeleri arasında ulusalcılığıyla bilinen Nur Serter, Necla Arat, İsa Gök, Süheyl Batum, Türker Ertürk, Uluç Gürkan gibi isimler bulunuyor. Örsan Kunter Öymen’in babası 1987’de hayatını kaybeden gazeteci Mustafa Örsan Öymen, amcası ise CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen. CHP’li Onur Öymen de yakın akrabası.

CHP Genel Başkan adaylığını açıklaması beklenen Cumhuriyet yazarı Örsan Kunter Öymen, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından aralarında birçok tanınmış eski CHP’li siyasetçinin de bulunduğu “CHP İlke ve Demokrasi Hareketi”ni kurdu.

Öymen’in de kurucularından olan platform, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından “CHP’de devrim Türkiye’de devrim” sloganıyla kuruluşunu ilan etmişti.

Platformun adıyla kurulan bir siteden yayın yapan oluşumun üyeleri arasında, ulusalcı kimliğiyle bilinen isimler öne çıkıyor.

Oluşumun sitesinde üyelerinin isimlerinin yer aldığı bölüm şöyle:

“CHP üyesi Ahmet Fethi Oral, 19. dönem SHP, 20., 22., 23. dönem CHP Milletvekili ve Devlet Bakanı Algan Hacaloğlu, CHP üyesi Ali Aydemir, CHP üyesi Aydın Keleşoğlu, CHP üyesi Ayhan Tuğsuz, CHP üyesi Prof. Dr. Bengi Başer, CHP üyesi Cezmi Doğaner, CHP üyesi Devrim Ercan, 24. dönem CHP Milletvekili Dilek Akagün, 24. dönem CHP Milletvekili Doğan Şafak, CHP üyesi Ekrem Demir, CHP üyesi Ergun Fersoy, CHP eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, CHP eski Parti Meclisi üyesi Hüsniye Kaya, CHP üyesi Işık Özkefeli, 23. ve 24. dönem CHP Milletvekili İsa Gök, CHP üyesi İsmail Yetkin Özden, 22. dönem CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, CHP üyesi Metin Gazioğlu, CHP üyesi Mustafa Metin, CHP üyesi Muzaffer Koç, CHP üyesi Naci Günday, 23. dönem CHP Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat, 23. ve 24. dönem CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, CHP üyesi Recep Bakırtaş, 24. dönem CHP Milletvekili ve CHP eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Süheyl Batum, CHP üyesi Prof. Dr. Tamer Koldaş, CHP üyesi Emekli Amiral Türker Ertürk, 19., 20. ve 21. dönem DSP Milletvekili ve CHP üyesi Uluç Gürkan, CHP üyesi Utkan Güneş‘in de aralarında bulunduğu binlerce CHP üyesi bu hareketin içinde yer almaktadır.”

Aileden CHP’li

Örsan Kunter Öymen’in babası 1987’da hayatını kaybeden tanınmış gazeteci Mustafa Örsan Öymen, amcası ise CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen.

Altan Öymen ile Mustafa Örsan Öymen’in amcasının oğlu olan emekli büyükelçi Onur Öymen de Deniz Baykal döneminde CHP genel başkan yardımcılığını yapmıştı.

- Advertisment -