Ana SayfaHaberlerCHP’den 3. Bölge’ye özel çalışma: Hedef Silivri’yi geri almak, Büyükçekmece’yi vermemek

CHP’den 3. Bölge’ye özel çalışma: Hedef Silivri’yi geri almak, Büyükçekmece’yi vermemek

CHP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’daki belediye sayısını 14’ten 21’e çıkarmayı hedefliyor. İstanbul’da belediye başkan adaylarının belirlenmesi için özel çalışmalar yürütülürken, İmamoğlu’nun ana hedefi ise İBB Meclisi’nde çoğunluğu yakalamak. Üçüncü bölgede ilk hedef, 2019’da Cumhur İttifakı’na kaptırılan Çatalca ve Silivri’yi geri kazanmak.

CHP, yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’da belediye sayısını 21’e çıkarmak olarak belirledi. CHP, kazanılmasına kesin gözüyle bakılan Bakırköy, Kadıköy, Şişli gibi belediyelerin yanı sıra 2019’da Cumhur İttifakı’na kaptırılan Çatalca ve Silivri ile AK Parti’nin her seçim almak için yoğun çaba sarfettiği Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de de kazanmayı hedefliyor. Özellikle 3. Bölge’de bazı belediye başkan adaylıkları için özel çalışmalar yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Halk TV’de canlı yayına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki ilçe belediye başkan adaylarını genel merkez ile birlikte belirleyeceklerini söylemişti. Bir sonraki genel seçimde cumhurbaşkanı adayı olması beklenen İmamoğlu’nun asıl hedefi ise İBB Meclisi’nde çoğunluğu elde etmek. Bu sayede cumhurbaşkanı adaylığı için istifa etse bile İBB’nin yine CHP’li bir başkanda kalmasını sağlamak.

İstanbul’un ilçelerinde aday belirlemek için anketlere, milletvekillilerinin raporlarına ve İmamoğlu’nun kişisel görüşlerine başvuruluyor. İstanbul’da belediye başkan adayları için mülakat ve önseçim yapılmayacak, belediye meclis üyesi adayları ise fermuar sistemiyle temayül yoklaması yöntemiyle belirlenecek.

Her seçimde AK Parti’nin almak için çok çaba sarfettiği Büyükçekmece’de 6 dönemdir Belediye Başkanı olarak görev yapan Hasan Akgün’ün 7’inci dönem için adaylığı kesinleşmiş durumda. İlçede toplam 4 aday adayı bulunmasına rağmen Akgün’ün adaylığına herkes kesin gözüyle bakıyor. 2019 seçimlerinde parti tabanının bölünüp, bir ismin DSP’den aday olması nedeniyle kıl payı farkla MHP’ye kaptırılan Silivri’de ise bu dönem belediye başkanlığına 9, belediye meclis üyeliğine ise 75 kişi adaylığını koydu. CHP lideri Özgür Özel ve İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen ve 14 Mayıs seçimlerinde bir sıra farkla milletvekili seçilemeyen Doruk Bulut’un ve İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ile Bora Balcıoğlu’nun isimleri ilçede öne çıkıyor.

Avcılar’da CHP’de tam 21 belediye başkan aday adayı var. Mevcut Başkan Turan Hançerli ile geçtiğimiz aylarda cezaevinden tahliye olan eski belediye başkanı Handan Toprak Benli ve 15 yıl ilçede belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci’nin oğlu Ali Rıza Değirmenci öne çıkan isimlerden.

Diğer isimler ise şöyle: Erdal Nas, Gülay Yedekçi, İlhan Koçarslan, İrfan Yıldırım, İlker Akıncı, Faruk Anıl, Bülent Doğan, Ali Yıldırım, Ufuk Özdündar, Özkan Köseoğlu, Esin Güneş Erkonak, Atilla Süne, Murat Tercan, Seyfullah Aydın, Akay Tambulut, Murat Akbaş, Ender Balaban, Hüseyin Aksu, Seher Okşar Kadırga, Cengiz Kaya, Erhan Bozan, Hüseyin Özdemir.

Beylikdüzü’nde, İmamoğlu’nun boşalttığı koltuğa seçilen Murat Çalık; Küçükçekmece’de, Kemal Çebi’nin tekrar aday gösterilmesine kesin gözle bakılırken; İmamoğlu ile kavgalı olan ve İBB Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusunda bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yerine de 18 kişi aday oldu.

Bu isimler şöyle: Ali Rıza Akyüz, Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Behçet Elbistanoğlu, Cavit Ganiç, Cem Özbey, Halim Kızılırmak, Hamza Kaya, Hatice Selli Dursun, Hüseyin Özkahraman, İsmail Taş, Mehmet Akyüz, Nadir Ataman, Nurdan Erdiş Başbay, Mehmet Sait Yücel, Şebnem Yükeb, Sedat Yalçınkaya, Yüksel Hoş, Ziya Disanlı.

- Advertisment -