Ana SayfaHaberlerCHP’den Adnan Beker’e ilk tepki: “Çok yazık”

CHP’den Adnan Beker’e ilk tepki: “Çok yazık”

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda oy vermediğini, ikinci turda da Erdoğan’a oy verdiğini açıklayan eski İyi Partili Adnan Beker’e “Yazık, çok yazık” diye tepki gösterdi: “Bir siyasetçinin, ortağı olduğu ittifakın cumhurbaşkanı adayına oy vermediğini söylemesinin değerlendirmesini, ittifakı oluşturan tüm siyasi partilerin seçmenleri yapacaktır. Bu değerlendirmeyi sadece Millet İttifakı’nın seçmenleri değil Cumhur İttifakı’nın seçmenleri de yapmalıdır”

Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra “liyakatsizlik, rüşvet ve kumpas” iddialarını gerekçe göstererek İyi Parti’den istifa eden Ankara milletvekili Adnan Beker’in, seçime Altılı Masa olarak giren muhalefet cephesini hedef alırken, Cumhur İttifakı’nı öven açıklamaları CHP’de tepkiyle karşılandı.

Adnan Beker’e tepkisini dile getiren ilk CHP’li, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen, Ankara milletvekili Deniz Demir oldu.

Demir’in, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda oy kullanmadığını, 28 Mayıs’taki ikinci turda da Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini açıklayan Beker’in açıklamaları için “Yazık, çok yazık” derken, “Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişinde tek bir leke olmayan, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biridir. Vatan, millet sevgisi konusunda hiç kimse laf edemez” ifadesini kullanması da dikkat çekti:

“Bir siyasetçinin, ortağı olduğu ittifakın cumhurbaşkanı adayına oy vermediğini söylemesinin değerlendirmesini, ittifakı oluşturan tüm siyasi partilerin seçmenleri yapacaktır. Bu değerlendirmeyi sadece Millet İttifakı’nın seçmenleri değil Cumhur İttifakı’nın seçmenleri de yapmalıdır.

Millet İttifakı, bir Halil İbrahim Sofrası’ydı. Amacı kutuplaşmayı kırmak, ülkemizi kimlik siyasetinden kurtarıp değer odaklı bir siyaset kültürünü yerleştirmek idi. Bu sofra denkliğin ve eşitliğin sofrasıydı. Soframızda herkesin yeri vardı. Bu sofrada olduğunu bildiğimiz insanların, bugün çıkıp bu tarz konuşmalar yapmasını doğru bulmuyorum, etik bulmuyorum. Yazık. Çok yazık.

Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişinde tek bir leke olmayan, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biridir. Vatan, millet sevgisi konusunda hiç kimse laf edemez.”

“Kime vereyim, başka bir aday yok ki”

Beker, TV100’da katıldığı Taksim Meydanı programında Ankara’dan milletvekili adayı olarak yer aldığı 14 Mayıs’taki genel seçimde oy kullanmadığını açıklarken, “28 Mayıs’ta “28 Mayıs’ta Tayyip Bey’e oy verdim. Kime vereyim başka bir aday yok ki” demişti.

Aynı programda “Altılı Masa’ya katılmasaydık bizim (İyi Parti’nin) milletvekili sayımız 90’dı” diyen Beker, “Yarım saat yalvardım, biz o masaya oturmayalım dedim” diye konuştu.

İyi Parti, Altılı Masa’dan kalkıp, yeniden masaya dönmüş, seçimlere Altılı Masa çatısı altında girmişti. 14 Mayıs seçimlerinde 44 vekil çıkaran İyi Parti’nin vekil sayısı partideki kumpas, rüşvet, taciz ve liyakatsizlik iddiaları yüzünden yaşanan istifalarla 40’a düştü.

- Advertisment -