Ana SayfaHaberlerCHP’den Daron Acemoğlu ve Merkel’in danışmanı ile 5 soruna 13 çözüm

CHP’den Daron Acemoğlu ve Merkel’in danışmanı ile 5 soruna 13 çözüm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünyayı davet ettiği 3 Aralık’ta İstanbul’daki İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısında bir süre önce Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına getirilen Merkel'in danışmanlarından ekonomist Jeremy Rifkin, MIT’de ekonomi profesörü olan Daron Acemoğlu, eski Merkez Bankası baş ekonomisti Ali Hakan Kara, Chicago Üniversitesi’nden Ufuk Akçiğit, Bilkent Üniversitesi’nden Refet Gürkaynak ve Hacer Foggo konuşmacı olacak. Toplantıda CHP, 5 önemli sorununa 13 çözüm önerisi içeren bir beyannameyi "İkinci Yüzyıla Çağrı" başlığıyla açıklayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’taki “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısı için bir video klip yayınladı. 

Toplantıda Türkiye’nin 5 önemli sorununa 13 çözüm önerisi içeren bir beyannameyi “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlığıyla açıklanacak. Bu beyannamenin üzerinde yaklaşık üç yıldır çalışılıyor.

İkinci Yüzyıla Çağrı manifestosu, CHP’nin 25 Temmuz 2020’de yaptığı 37. Kurultayında oy birliği ile kabul edilmişti. İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidar hazırlıklarıyla ilgili yapılan çalışmaları parti örgütü ve kamuoyu ile paylaşmıştı. 

Kimler yer alacak?

3 Aralık’ta yapılacak toplantı için yapılan çalışmalarda yer alan ve toplantıda konuşma yapacak isimler şöyle:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, eski Almanya Başbakanı Merkel’in danışmanı, ABD’li yazar, ekonomist Jeremy Rifkin, MIT Ekonomi Bölümü’nden Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesive eski Merkez Bankası baş ekonomisti Prof. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Refet S. Gürkaynak ve Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden Prof. Ufuk Akçiğit.

- Advertisment -