Ana SayfaHaberlerGündemCHP’li eski Ülkü Ocakları Başkanı: "Sinan'a yaptıkları gibi bir hamleyi Kılıçdaroğlu’na yapacaklarını...

CHP’li eski Ülkü Ocakları Başkanı: “Sinan’a yaptıkları gibi bir hamleyi Kılıçdaroğlu’na yapacaklarını duyuyorum, sakın ha!”

2018’de MHP’den istifa ederek CHP’ye geçen Ülkü Ocakları kurucu başkanı Alaattin Aldemir, Halk TV’de katıldığı canlı yayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir suikast duyumu aldığını söyledi. Aldemir HDP ile görüşme konusunda da, "Devlet içindeki şahin bir kanat MHP'deki şahinler ile birlikte AK Parti'yi esir aldı HDP üzerinden. İYİ Parti içerisindeki bir şahin kanatla da muhalefeti esir aldı. Bu oyunu bozacağız” dedi.

Aldemir’in yayında öne çıkan açıklamaları şöyle:

Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu’na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var. Devlet görevlilerini göreve çağırıyorum. Hepsi ortağı olur bu işin.

“Bu ateş hepimizi yakar”

Genel başkana haber vermeden ben bunu sizinle paylaşıyorum. Bir mafya grubunun üzerinden, Sinan Ateş’e yaptıkları gibi bir uyuşturucu grubu üzerinden bir şeyler duyuyorum liderlere yönelik, sakın ha. Sakın ha. Bu ateş hepimizi yakar. Çok açık söylüyorum.

“HDP üzerinden kurulan oyunu bozacağız”

Devlet içindeki şahin bir kanat MHP’deki şahinler ile birlikte AK Parti’yi esir aldı HDP üzerinden. İYİ Parti içerisindeki bir şahin kanatla da muhalefeti esir aldı. Bu oyunu bozacağız. HDP kanunlara göre kurulmuş bir parti değil mi? Evet dağda bir terör örgütü var. Bu dağdakilerin içerisinde başka ülkelerin 5. kol faaliyetlerinin içine girmiş kişiler var bu örgütün içinde. Devletseniz gidip bunu halledeceksiniz. Yurt içinde hallettiyseniz yurt dışında da halledeceksiniz.

Kürdüm diyen insanı bölücülükle eşdeğer hale getirmeyeceksiniz. Yoksa Çin’in de Uygurlara yaptığını yapmış olursunuz. Onlar da Uygurum diyene, camiye gidene terörist muamelesi yapıyor. O zaman Çin de haklı. İkisi de haksız. Toptancılık çok yanlış.

“Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız, daha büyük bir kimlik olamaz”

Ben Turan birliğini, Türk birliğini savunan bir adamım. Bin yıl önce Kazaklardan, Özbeklerden ayrılmışız. Akraba mıyız? Evet. Peki bin yıldır burada yaşadığımız halklar? Bunlarla da akrabayız. Kürtlerle de, Araplarla da, Boşnaklarla da. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyız, bundan büyük kimlik olmaz. Başkaları başka kimliklerini öne çıkartabilir ama bana bunu dayatmasın. HDP konusunda farklı düşünebilir ama bana bunu dayatmasın.

- Advertisment -