Ana SayfaVİDEO HABERCHP’li milletvekilleri köprüye ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartı astı

CHP’li milletvekilleri köprüye ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartı astı

CHP’li üç milletvekili araçla geldikleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne dev bir “128 milyar dolar nerede?” yazılı bir pankart astı. Köprüde görevli polislerin müdahalesi üzerine vekillerle polisler arasında çıkan tartışmanın sonrasında pankart yine CHP’li üç vekil tarafından kaldırıldı.

CHP İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil, Mahmut Tanal ve  CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, araçlarıyla geldikleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne “128 milyar dolar nerede?” yazılı bir pankart astı.

Bu esnada köprüde görev yapan polisler, CHP’li vekillerin yanına gelerek asılan pankartı indirmeye çalıştı.

Müdahaleyi engelleyen vekillerle pankartı indirmeye çalışan polisler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Mahmut Tanal, yanına gelen polise  “Bu bir terör değil, suç unsuru olan bir şey de değil, bu demokratik bir tepki amacıyla bu pankartı astık buraya. Sizin açınızdan sizi sıkıntıya sokacak her hangi bir suç unsuru yok” derken, bu esnada Müzakere Timi Grup Amiri, vekillerin yanına gelerek kamerayla görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

CHP’li Başarır ise görevlilere “Sizin için yaptık, geleceğimiz için” yaptık diye seslenirken, Tanal ise cebinden Anayasa kitapçığını çıkararak müdahalenin hukuki temellerden yoksun olduğunu söyledi.

Astıkları “128 milyar dolar nerede?” pankartını ancak kendilerinin toplayabileceğini belirten CHP’li vekiller, bir müddet asılı tuttukları pankartı topladı. Birlikte selfie çeken CHP’li vekiller, daha sonra köprüden ayrıldı.

- Advertisment -