Ana SayfaHaberlerCHP’li Sarıgül ile eski milletvekili Tüysüz Meclis koridorunda yumruklaştı

CHP’li Sarıgül ile eski milletvekili Tüysüz Meclis koridorunda yumruklaştı

CHP Meclis grubu toplantısı sonrası CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül ile CHP’ye katılan eski partisi Türkiye Değişim Hareketi yöneticisi eski milletvekili Turhan Tüysüz Meclis koridorlarında yumruklaştı. Tüysüz Meclis'ten çıkarken gazetecilerin 'Alacak verecek meselesi mi?' sorusuna 'Aynen öyle' cevabını verirken, Sarıgül ile Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi: “15 senedir görmediğim birisi. Kim olduğunu anlamadım. Gelip sorular sordu, ben de ‘yeri değil’ dedim. İleri geri konuşmaya devam etti. Yüce Meclis'te bu olayın yaşanmasından son derece üzgünüm"

Eski vekil Tüysüz, “Partinin üzerine geçirdiğin malları bırak, ayıp değil mi” diyerek grup çıkışında arkasından takip ederek Sarıgül’ü kafasından yumrukladı. Sendeleyen Sarıgül’e, Tüysüz tekme attı. Sarıgül de Tüysüz’e bir yumruk atarak koridordan uzaklaştı. Tüysüz’ün gözlüğü kırıldı. Sarıgül’ün peşinden koşan Tüysüz’e Meclis koruma amirleri müdahale etti.

2002’de CHP Urfa milletvekili seçilen, 2005’de ANAP’a katılan Turhan Tüysüz, 2019’da HDP’den Siverek belediye başkan adayı olmuştu. Sarıgül’ün CHP’ye katılan partisi Türkiye Değişim Hareketi yöneticisi Turhan Tüysüz, olayın ardından Meclis çıkışında gazetecilerin ‘alacak-verecek meselesi mi?’ sorusuna ‘aynen öyle’ cevabını verdi.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Sarıgül ise Tüysüz’ü en son 15 yıl önce gördüğünü söyleyerek “Kim olduğunu anlamadım. Gelip sorular sordu, ben de ‘yeri değil’ dedim. Alacak-verecek meselesi mi bilmiyorum ama öyleyse bile onun yeri burası değil. Yüce parlementoda böyle bir olayın yaşanmış olması beni fevkalade üzmüştür” dedi.

- Advertisment -