Ana SayfaHaberler“CHP’nin genel başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak gibi bir hata yapmayacağımdan herkes...

“CHP’nin genel başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun”

Özel, partisinin grup toplantısında konuştu: “CHP’nin genel başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP’yi tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP’nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağından herkes emin olsun.” Özel'in grup toplantısı öncesi Bahçeli'yle görüşmesi 45 dakika sürdü.

CHP lideri Özgür Özel’in partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı” tartışması hakkında şunları söyledi:

“Bir seçim yeni geride kalmışken, gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması dostumuz tarafından iyi niyetle yapılsa da bazı kötü niyetliler tarafından kışkırtılmaya çalışılsa da kimseye faydası olmayan kötü niyetli bir tartışmadır. Gelecek seçim için şimdiden aday tartışması başlatmanın CHP’ye çelme takmaktan başka bir anlamı yoktur. Hiçbir arkadaşımın ne kadar iyi niyetle de olsa bu tartışmalara dahil olmasını istemem. Bizim her birimiz gönlümüzdeki adayı gönlümüzde tutarak, ortak bir duyguyu ön plana çıkartmalıyız. Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak. O aday, CHP’nin seçilmişleriyle, CHP’nin üyeleriyle, halkın sesini dinleyerek, bilimsel yöntemlerden yararlanarak, seçilmiş organlarda tartışılarak, CHP’nin grubunda kararlaştırılarak, bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir. Kimsenin şüphesi olmasın.

“CHP’nin genel başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP’yi tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP’nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağından herkes emin olsun.”

Özel, Bahçeli’yle görüşmesiyle ilgili de şunları söyledi:

“Bugün Bahçeli’den dün talep ettiğimiz randevumuz saatler içinde karşılanarak bizleri kabul ettiler. Kendisiyle gayet olumlu verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabileceklerini ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde efendim gizli kapaklı ne konuştunuz. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler merkez yönetim kurulumuzla PM ile paylaşılmıştır.

“Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız o konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek onu izlemek o konuda iyimser ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur. Bugün Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra, nezaketle bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde ben kendisini orada grubunun kapısı önünde ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım. Ve görüşmede görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim ancak Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz tebriklerini kabul ettiğimiz ve son bundan sonraki sürece dahil olarak da son nerede yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimizi paylaşabiliriz.

“Dış politikada Filistin-Kıbrıs konusu başta olmak üzere Türkiye’nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle  paylaşma, CHP’nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu  milletimiz yapılacak ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ancak yurt dışında  Türkiye’nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim. Ayrıca kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik.”

- Advertisment -