Ana SayfaHaberlerCHP’nin yeni İstanbul il binası kaçak tadilat ve tamirat yapıldığı iddiasıyla mühürlendi

CHP’nin yeni İstanbul il binası kaçak tadilat ve tamirat yapıldığı iddiasıyla mühürlendi

CHP’nin yeni İstanbul il binası kaçak tadilat ve tamirat yapıldığı iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından mühürlendi. Independent Türkçe’de yer alan habere göre CHP, uygulamanın siyasi olduğu görüşünde.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Ayazağa’da bulunan yeni binasında izinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle dün Çevre Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip binayı tarafından denetime gelmişti.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, il yönetimine ve ilçe başkanlarına “Değerli başkanlarım merhaba yeni il binamızdaki yaptığımız tadilata şu anda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından müdahale ediliyor. Müsait olan ilçe başkanlarımız ve ilçe yöneticilerimizin yeni il binamıza bekliyoruz” mesajı attı.

İl binasına gelen parti yöneticileri görüşen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri bir süre sonra binadan ayrıldı.

Şikayet sonucunda inceleme yapılmış

Bu gelişmenin ardından İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul’un Sarıyer İlçesi Ayazağa Mahallesi’nde 7752 ada 2 no’lu parselde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı mülkiyetindeki yapının bazı bölümlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yönelik site yönetimince şikayette bulunulmuştur.

“İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince şikayete konu binada 3194 sayılı İmar Kanunun ilgili maddesi gereğince denetim yapılmıştır.

“Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekçesiyle bina mühürlenmiştir. Şikayete konu basit tamir tadil kapsamını aşan ve projeye aykırı kısımların projesine uygun hale getirilmesi ya da ilgili mevzuata uygun şekilde tadilat projeleri düzenlenmesi halinde İmar Kanunu kapsamında mühürleme tutanağına ilişkin gerekli işlemler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir.

CHP: Siyasi olarak engellemeye çalışıyorlar

CHP’den Independent Türkçe’ye yapılan ilk değerlendirmede ise ruhsatsız tadilat yapılmadığı belirtilerek, “Basit tadilat ruhsatımız var ve onun dışında yapılmış bir işlem yok. Siyasi olarak engellemeye çalışıyorlar” yorumu yapıldı.

Kaftancıoğlu’ndan yanıt

Bu arada gelişmenin duyulmasının ardından Twitter’da “kaçakinşaat” hastagı açanlara Kaftancıoğlu’ndan yanıt geldi.

- Advertisment -