Ana SayfaHaberlerCIA şefi, Hamas’ın elindeki İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Katar Başbakanı, Mossad...

CIA şefi, Hamas’ın elindeki İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Katar Başbakanı, Mossad ve Mısır istihbaratının başkanlarıyla görüşecek

İsrailli gazeteci Barak Ravid’e konuşan ABD’li yetkililer; önümüzdeki günlerde Avrupa’da bir şehirde Hamas’ın elindeki İsrailli rehinelerle ilgili kritik bir toplantı olacağını söyledi. Habere göre toplantıya CIA Direktörü, Mossad Başkanı, Shin Bet Direktörü, Mısır İstihbarat Şefi ve Katar Başbakanı katılacak. Hamas’ın elindeki tüm rehineleri serbest bırakması karşılığında Gazze’de iki aylık ateşkes teklif edilecek.

Axios’tan Barak Ravid’in haberine göre ABD’li yetkililer, CIA direktörü Bill Burns’ün önümüzdeki günlerde İsrail İstihbarat Örgütü Mossad’ın başkanı, Mısır istihbarat şefi ve Katar başbakanıyla Avrupa’da bir araya gelerek Gazze’de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına alacak bir anlaşmaya için çabalayacaklarını söyledi.

Habere göre üst düzey bir İsrailli yetkili bu toplantının, Hamas tarafından tutulan tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında iki aylık bir duraklamayı da içerecek yeni bir anlaşmaya dair görüşmelerde ilerleme sağlanması çabaları açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

ABD’li yetkililer, Gazze’de ateşkesin sağlanmasının tek yolunun anlaşmaya varmak olabileceğini belirtti.

İsrailli yetkililer, toplantıya İsrailli Shin Bet güvenlik servisi direktörü Ronen Bar ve İsrail Savunma Kuvvetleri’nin rehine meselesindeki kilit kişisi General Nitzan Alon’un da katılacağını söyledi.

Görüşmelere doğrudan katılan üst düzey bir İsrailli yetkili, tüm tarafların anlaşmaya varma konusunda istekli olduğu ve ivme yaratıldığı yönünde bir izlenim olduğunu söyledi.

- Advertisment -