Ana SayfaDış HaberÇin Dışişleri Bakanı’nın azil nedeni: TV sunucusuyla evlilik dışı ilişki

Çin Dışişleri Bakanı’nın azil nedeni: TV sunucusuyla evlilik dışı ilişki

Financial Times’ın ulaştığı raporlarda, Çin’in Temmuz ayında görevden alınan eski dışişleri bakanı Qin Gang’ın, televizyon sunucusu Fu Xiaotian ile evlilik dışı bir ilişki yaşadığı ve çiftin ABD’de taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olduğu öne sürülüyor.

Hong Kong merkezli Phoenix TV’nin eski sunucularından 40 yaşındaki Fu Xiaotian’ın, 57 yaşındaki Qin ile ilişki. Raporda Fu’nun yakın çevresine ve Çin diplomasisindeki çok sayıda isimsiz kaynağa atıfta bulunuluyor.

Financial Times’ın haberinde Fu’nun geçen yıl ABD’de taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olduğu belirtilse de çocuğun babasının kimliği açıklanmıyor.

Wall Street Journal’da çıkan bir haberde, Çin devlet yetkililerinin, Qin’in dışişleri bakanlığı görevinden alınmasına evlilik dışı bir ilişkisinin sebep olduğu ve ÇKP’nin konuyla ilgili soruşturma başlattığı konusunda bilgilendirildikleri yer almıştı.

Qin’in görevden alınmasının resmi nedeni, genellikle cinsel tacizi ifade etmek için kullanılan “yaşam tarzına ilişkin meseleler” olarak açıklanmıştı. Konuyla ilgili devam eden soruşturma, bu iddiaların ve Qin’in diğer eylemlerinin Çin’in ulusal güvenliğini etkileyip etkilemediğini inceliyor.

Qin’in Fu ile ilişkisine dair söylentiler, Çin’in ağır devlet sansürü altındaki sosyal medya platformlarında aylardır dolaşıyordu. Bu söylentilerin ortaya çıkışı, Qin’in Haziran ayında açıklanamayan bir şekilde kamuoyunun gözünden kaybolmasıyla aynı zamana denk geliyordu.

Phoenix TV’deki “Dünya Liderleriyle Konuşmalar” programının sunucusu olarak tanınan Fu, Çin’in Washington büyükelçisi olarak görev yaptığı dönemde Qin’le de olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden siyasetçilerle röportajlar yapmasıyla ün kazanmıştı.

Konuya ilişkin raporlar aynı zamanda sosyal medyada özel jetlerde yaptığı seyahatler ve Kaliforniya’daki bir rezidansta verdiği görüntüler de dahil olmak üzere lüks bir yaşam tarzını sergileyen Fu’nun servetiyle ilgili soruları da gündeme getirdi. Fu’nun geçmişte yalnızca gazetecilik yaptığı göz önüne alındığında böyle bir yaşam tarzını nasıl finanse ettiği hala belirsizliğini koruyor.

- Advertisment -