Ana SayfaHaberlerDünyaÇin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Tayvan’daki Çin restoranlarının sayısını paylaştı: “Damaklar yanıltmaz, Tayvan...

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Tayvan’daki Çin restoranlarının sayısını paylaştı: “Damaklar yanıltmaz, Tayvan her zaman Çin’in bir parçası olmuştur”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, dün gece sosyal medyada dalga geçilen bir mesaj paylaştı. Chunying mesajında Tayvan’daki Çin yemeği restoranlarının sayısını aktardı ve şöyle dedi: “Tayvan’ın başkenti Taipei’de 38 Shandong hamur tatlısı restoranı ve 67 Shanxi erişte restoranı var. Damaklar aldatmaz. Tayvan her zaman Çin’in bir parçası olmuştur. Uzun süredir kayıp olan çocuk sonunda eve dönecektir.”

Sosyal medya kullanıcıları da bu tweet ile dalga geçti. Bazı kullanıcılar Çin’in başkenti Beijing’teki McDonald, KFC gibi Amerikan restoranlarının sayısını paylaşarak “O zaman Çin de Amerika’nın bir parçası” dedi.

Bir kullanıcı tepkisini şöyle dile getirdi: “Google Maps Beijing’te 17 McDonalds, 18 KFC, 19 Burger King ve 19 Starbucks şubesi olduğunu gösteriyor. Damaklar yanıltmaz. Çin her zaman Amerika’nın bir parçası olmuştur. Uzun süredir kayıp olan çocuk sonunda eve dönecektir.”

- Advertisment -