Ana SayfaHaberlerDünyaÇin güdümündeki Hong Kong mahkemesi, kira sözleşmesini ihlal eden muhalif medya patronuna...

Çin güdümündeki Hong Kong mahkemesi, kira sözleşmesini ihlal eden muhalif medya patronuna 5 yıl hapis cezası verdi

Çin etkisi altındaki Hong Kong mahkemeleri, kira sözleşmesini ihlal ettiği iddiasıyla 75 yaşındaki medya patronu Jimmy Lai’ye 5 yıl hapis cezası verdi. Jimmy Lai, demokrasi yanlısı ve Çin’i eleştirel bir tutuma sahip Apple Daily gazetesinin sahibi. Lai, Hong Kong’taki Çin karşıtı gösterilere katıldığı için 20 ay hapis cezası almış, bu hapis cezasını yeni tamamlamıştı.

Hong Konglu ünlü iş insanı ve medya patronu 75 yaşındaki Jimmy Lai’ye 5 yıl 9 aylık hapis cezası verildi. Jimmy Lai’nin gazetenin merkez binasının olarak kiraladığı binayı danışmanlık gibi kişisel başka amaçlarla kullanmakla ve sözleşmeyi ihlal etmekle suçlanıyor.  Apple Daily adında bağımsız ve muhalif bir gazetenin sahibi olan Lai, daha öncesinde Hong Kong’taki Çin karşıtı ve demokrasi lehtarı gösterilere katıldığı için 20 ay hapis cezası almıştı. Lai’ye verilen yeni hapis cezası 20 aylık hapis cezasını tamamladıktan ve serbest kaldıktan hemen sonra verildi. 

Lai’nin avukatları söz konusu hukuki uyuşmazlık kira sözleşmesiyle ilgili olduğu için konunun ceza mahkemesinde değil, özel hukuk mahkemesinde görülmesi gerektiğini söylüyor. 

- Advertisment -