Ana SayfaHaberler‘Çıplak’a RTÜK sansürü mü?

‘Çıplak’a RTÜK sansürü mü?

Blu TV, beğenilen dizisi Çıplak’ı ikinci sezon çekimleri sürerken yayından kaldırdı. Yayından kaldırma kararı Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında dizinin cesur sahnelerinden bahsedip “Aman RTÜK Başkanı @ebekirsahin bey ve sansür kılıcı görmesin!" diye yazmasından sonra alındı. RTÜK ve Blu TV’den bir açıklama yok. Özdemir ise sansürden sorumlu tutulmasına tepkili

Can Evrenol’un yönetmenliğini yaptığı, Blu TV’de yayımlanan ve ilk sezonu ile adından övgüyle söz ettirmeyi başaran Çıplak dizisi, platformun yayın kataloğundan kaldırıldı.

Dizinin yapımcısı olan TN Yapım’ın Genel Koordinatörü Merve Göntem, yayından kaldırma kararıyla ilgili olarak, “İkinci sezon çekimlerini bitirmemize günler kala, Blu TV’den gelen bir telefonla dizinin yayından kaldırıldığını öğrendik” dedi.

Cüneyt Özdemir’in paylaşımı tartışılıyor

YouTube üzerinden yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir, bugün (14 Aralık) dizinin fragmanını paylaşmış, diziyi beğendiğini söylemiş, ‘cesur’ sahnelerden bahsetmiş ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’e gönderme yaparak, “Aman RTÜK Başkanı @ebekirsahin bey ve sansür kılıcı görmesin!” demişti.

Blu TV’den resmi açıklama yok

Özdemir’in paylaşımından bir süre sonra Blu TV kullanıcıları platform kataloğunda diziye ulaşamadı. Konu hakkında Blu TV’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Özdemir: Dizi yayından kaldırılıyor, ihale bana kalıyor

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni bir delilikle karşı karşıyayız. 6 ay önce Çıplak adında bir dizi çekiliyor. Blu TV yayınlıyor. Ben diziyi yeni izleyip şaşırıyor ve övüyorum. Aylardır sansürcülüğünü eleştirdiğim RTÜK başkanına her zaman olduğu gibi espirili bir şekilde ‘aman duymasın’ deyip söyleniyorum.

“Dizi Blu TV’den kaldırılıyor ve ihale bana kalıyor! Bu dizi RTÜK yüzünden mi yoksa RTÜK korkusundan mı kaldırıldı ne oldu bunu resmi açıklama olunca öğreniriz ama anlamadığım, dayağı niye ben yiyorum? RTÜK’ün sansür tavrını aylardır hemen her yayında eleştiren benim yahu…

“Sosyal medya tamamen bir linç ve delilik alanına dönüştü. Sürekli kendimizi açıklamak zorunda hissediyoruz. Gerekiyor da… Yapacak bir şey yok. Demek ki biz yeterince kendimizi anlatamıyoruz. O yüzden bir daha bakın bakalım benim kadar RTÜK’ün sansürünü eleştiren kimse var mı?

“Son olarak bir kez daha altını çizerek söyleyeyim; Çıplak dizisini çok beğendim. Kendi halinde, küçük bütçeli, mütevazi ama şahane iş çıkartmışlar. Üstelik paralı bir platformda yayınlandı, isteyen izler isteyen izlemez. RTÜK dahil kimse özgür iradeye burnunu sokmamalı…”

- Advertisment -