Ana SayfaHaberlerÇocuk istismarcısı Epstein’in Fransız suç ortağı da hücresinde ölü bulundu: Model ajansı...

Çocuk istismarcısı Epstein’in Fransız suç ortağı da hücresinde ölü bulundu: Model ajansı için 1 milyon dolar vermişti

Tutuklu bulunduğu çocuk istismarı ve cinsel saldırı davasından yargılanmayı beklerken hücresinde intihar eden ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in suç ortağı olduğu söylenen Jean-Luc Brunel de Paris’teki La Sante Cezaevi’ndeki hücresinde ölü bulundu.

Epstein ile yakın ilişkileri olan, model ajansı sahibi Brunel; 2020 Aralık ayında Senegal’e uçmak üzereyken Charles de Gaulle Havalimanı’nda cinsel saldırı ve insan kaçakçılığı suçlamalarından tutuklanmıştı. Yaşları 15 ile 18 arasında değişen çocuklara cinsel saldırıyla suçlanan Brunel iddiaları reddetmişti.

Brunel hakkında Fransa adli makamları tarafından yürütülen soruşturma, Epstein’in ABD’deki dosyasında ortaya çıkan bilgi ve bağlantılar sonucu başlamıştı.

Epstein (solda) ve Brunel (sağda)

ABD mahkeme belgelerinde Brunel için Epstein’in cinsel saldırısına uğrayan mağdurları modellik sözleşmesi vaadiyle ABD’ye götürerek Epstein’le buluşturduğu suçlamaları yer alıyor.

Ülkesi Fransa’da model ajansı olan Brunel, 2004’te Epstein’in 1 milyon dolarlık finansal desteğiyle ABD’de de modellik ajansları kurmuştu.

Brunel’in Fransa medyasında intihar olarak yer alan ölümüyle ilgili Fransa makamları soruşturma başlattı.

Epstein de tutuklandıktan yaklaşık bir ay sonra 10 Ağustos 2019’da intihar etmişti.

- Advertisment -