Ana SayfaHaberlerDünyaÇocuk kitabında kuzular kurtlara yem olmadı, Çin yanlısı Hong Kong yetkilileri yayıncılara...

Çocuk kitabında kuzular kurtlara yem olmadı, Çin yanlısı Hong Kong yetkilileri yayıncılara 19 ay hapis cezası verdi

Yönetiminde Çin yanlısı bir hükümetin bulunduğu Hong Kong’ta polis, kuzuların kurtlara karşı ortak direnişini anlatan bir çocuk kitabını suç unsuru saydı. Tutuklanan yayıncı ve yazarlar 19 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hong Kong yetkilileri kuzuların Hong Konglu aktivistleri, kurtların ise göstericilere müdahale eden Çin destekli güvenlik güçleri olduğunu düşünüyor.

Çin yanlısı bir hükümetin yönettiği Hong Kong’ta geçen hafta mahkemeler beş çocuk kitabı yayıncısına hükümete karşı tahrik edici yayın yaptıkları suçlamasıyla 19 ay hapis cezası verdi. Yargılama konusu olan çocuk kitaplarında kuzularla kurtların mücadelesi anlatılıyor. Kuzular şehirlerine dışarıdan gelen kurtlara karşı organize oluyor, dayanışma içinde kurtları şehirlerinden kovuyor.

Hong Konglu yetkililer kitaptaki kuzuların 2020 yılında Çin destekli yönetime karşı protesto gösterileri düzenleyen göstericileri, kurtların ise Çin destekli Hong Kong güvenlik güçlerini temsil ettiğini ileri sürdü ve çocuk kitabını hükümete karşı tahrik edici suç unsuru olarak tanımladı.

Yetkililer, kurtlar geldikten sonra şehirden kaçmaya çalışan kuzuların da tekneyle Tayvan’a kaçarken tutuklanan Hong Konglu aktivistleri temsil ettiği kanaatinde.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik