Ana SayfaHaberlerDünyaÇocuktan 'dilini emmesini' isteyen Dalai Lama özür diledi

Çocuktan ‘dilini emmesini’ isteyen Dalai Lama özür diledi

Tibet Budizmi'nin ruhani lideri 14. Dalai Lama Tenzin Gyatso, bir erkek çocuğu dudağından öpüp çocuktan dilini emmesini istediğini gösteren videonun tepki çekmesinin ardından özür diledi.

Tibet Budizmi’nin ruhani lideri 14’üncü Dalai Lama Tenzin Gyatso, bir erkek çocuğu öpüp çocuktan dilini emmesini istemesinin ardından tepkiyle karşılaştı. Dalai Lama’nın ofisi olayın ardından açıklama yaparak Dalai Lama’nın özür dilediğini söyledi.

The Guardian’ın haberine göre, Dalai Lama Hindistan’da bir etkinlik sırasında bir erkek çocuğu dudaklarından öptü ve çocuktan dilini emmesini istedi. Dalai Lama’nın Dharamshala’daki tapınağında şubat ayında yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı bir etkinlik sırasında yaşanan olayın videosu sosyal medyada paylaşılmasının ardından tepkilere neden oldu.

Videoda ne vardı?

İzleyenlerin de bu sahne karşısında güldüğü kameraya yansırken, Dalai Lama, çocuğa son kez sarılmadan önce, ‘barış ve mutluluk yaratan kişilere saygı duymasını, diğer insanları öldürenleri takip etmemesini’ söyledi. 

Masum ve oyunbaz”

Videonun sosyal medyada paylaşılması ve ‘uygunsuz’, ‘iğrenç’ ve ‘skandal’ olarak değerlendirilmesinin ardından Dalai Lama’nın ofisi konuyla ilgili açıklama yaparak Dalai Lama’nın davranışından ötürü özür dilediğini duyurdu. Dalai Lama, davranışının ‘masum ve oyunbaz’ olduğunu savundu. 

Çocuktan, ailesinden ve arkadaşlarından özür dileyen Dalai Lama, ‘olaydan pişman olduğunu’ ifade etti. Ofisten yapılan açıklamada, Dalai Lama’nın ‘karşılaştığı insanlar ile kamusal alanda ve kameralar önünde bile sık sık masum ve oyunbaz bir şekilde şakalaştığı’ belirtildi. 

- Advertisment -