Ana SayfaHaberlerDünyaMichel: Geceleri uykularım kaçıyor

Michel: Geceleri uykularım kaçıyor

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "koltuk skandalı" nedeniyle geceleri iyi uyuyamadığını söyleyerek, "Derin üzüntü duyuyorum" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yaşanan protokol krizine ilişkin açıklama yaptı. Handelsblatt’ın da aralarında bulunduğu bir dizi Avrupa ekonomi gazetesine demeç veren Michel, söz konusu görüşmedeki tavrı nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirtti. Michel, “Benim endişem, herhangi bir şekilde tepki vermiş olmam halinde, bunun çok daha ağır bir olaya neden olmasıydı” dedi. “Eğer mümkün olsa, geri döner ve bunu onarırım” diye konuşan Michel, “O günden beri geceleri iyi uyumadığı gizlemiyorum çünkü o sahne kafamda sürekli yeniden cereyan ediyor” dedi.

Belçika Televizyonuna verdiği röportajda ‘felaket bir imaj çizdim’ demişti

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Sofagate skandalında bir hata yapmış olabileceğini kabul etmekle birlikte, eleştirilen davranışını tepki göstermenin diplomatik bir olaya neden olacağından korkmasıyla açıkladı.

Michel, Perşembe akşamı Belçika televizyonuna verdiği röportajda “Bu durumdan çok pişmanlık duyuyorum” dedi. Michel,  “felaket bir imaj” verdiğini kabul etti ve farklı davranmış olmayı dilediğini söyledi.

 “Size kafamda sahneyi geri sardığımı söyleyebilirim… Geri sarmayı, geri dönmeyi çok isterdim.” dedi.

Michel, eylemlerinin “belki de bir hata” olduğunu kabul ederken, aynı zamanda, koltuğa oturması için iki temel neden olduğunu söyleyerek davranışını savundu.

 “Nasıl tepki verirsem vereyim tepki vermenin bir çeşit ataerkillik olarak görülme riskini doğuracağını düşündüm. Ursula da konuyu onaylamadığını açık ve net bir şekilde ifade etmişti. Belki de benim açımdan bir hataydı, ama o anda tepkim buydu çünkü erkekler ve kadınlar arasındaki eşit ilişkiyi anlama şeklim buydu” dedi.

Michel’in röportaj sırasında Beştepe’deki davranışına gerekçe olarak Erdoğan ile kırılgan siyasi diyaloğu bozmak istememesini de gösterdi. Bu toplantının aylarca süren siyasi ve diplomatik hazırlıkların ardından Avrupa için önemli  olan konuları ele almak için yapıldığını anlattı.

- Advertisment -