Ana SayfaHaberler“Coronavac, Brezilya’daki testlerinde %50'nin üzerinde etkili”

“Coronavac, Brezilya’daki testlerinde %50’nin üzerinde etkili”

Türkiye’nin de tercih ettiği Çin aşısı Coronavac’ın Faz-3 denemelerinin sürdüğü Brezilya’da, yerel Folha de Sao Paulo gazetesi aşının % 50'nin üzerinde etkili olduğunu yazdı.

Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde yayın yapan Folha de S. Paulo isimli yerel gazete, Çin merkezli Sinovac Biotech şirketinin geliştirdiği Coronavac aşısının geç aşama denemelerinde% 50’nin üzerinde etkili olduğunu yazdı.

Resmi merciler yorum yapmayı reddetti

Brezilya’daki deneyleri yürüten Butantan Enstitüsü ve enstitüyü denetleyen Sao Paulo hükümeti, yerel saatle 16:00’da yapılacak bir basın toplantısında daha fazla ayrıntı sunulacağını söyleyerek konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.

AstraZeneca yüzde 70, Moderna yüzde 95, Pfizer ise yüzde 95’ten fazla etkili olmuştu

AstraZeneca Plc, Pfizer ve Moderna tarafından geliştirilen rakip ürünlerin denemeleri, Kasım ayında daha yüksek oranda etkili sonuçlar vermişti.

İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca’nın geliştirdiği koronavirüs aşısının denemelerde ortalama yüzde 70, Alman-Amerikan ortak yapımı Pfizer aşısının yüzde 95’ten fazla, Moderna’nın geliştirdiği aşının ise yüzde 95 etkili olduğu açıklanmıştı.

Kaynak: Reuters

- Advertisment -