Ana SayfaHaberlerCovid-19 nedeniyle ruh sağlığı bozulan ülkeler arasında da birinciyiz!

Covid-19 nedeniyle ruh sağlığı bozulan ülkeler arasında da birinciyiz!

Ipsos'un 19 Şubat-5 Mart (2021) arasında, Dünya Ekonomik Forumu için 30 ülkede gerçekleştirdiği ‘Covid-19’un Bir Yılı’ araştırmasına göre koronavirüs salgını sebebiyle akıl/ruh sağlığının en çok bozulduğu ülke yüzde 61'lik oranla Türkiye.

İnsanların ruhsal durumlarındaki değişiklikleri ölçmeyi amaçlayan araştırmaya göre; 30 ülkede yetişkinlerin yüzde 45’i duygusal ve zihinsel sağlıklarının pandeminin başlangıcından bu yana kötüleştiğini söylüyor; bu rakam, aynı dönemde duygusal ve zihinsel sağlıklarının pandeminin başlangıcından bu yana iyileştiğini söyleyen yetişkinlerin oranının (yüzde 16) üç katı. 11 ülkenin en az yarısında insanların zihinsel ve ruhsal sağlıklarında bir düşüş görünüyor.

Pandemi sürecinde ruh sağlığı bozulma oranının en yüksek olduğu ülkeler arasında Türkiye yüzde 61’le birinci sırada yer aldı. Türkiye’yi yüzde 56 oranıyla Şili ve Macaristan takip ediyor.

Çin, Hindistan ve Suudi Arabistan’da ise aynı soruyu cevaplayan yetişkinlerin büyük çoğunluğu ruhsal ve zihinsel sağlıklarında düşüşten çok iyileşme bildiriyor.

Kaynak: https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/news/documents/2021-04/wef_-_expectations_about_when_life_will_return_to_pre-covid_normal_-final.pdf

- Advertisment -