Ana SayfaHaberlerCovid-19 yasaklarında yaptığı partilerle başı dertte olan Johnson bir kez daha özür...

Covid-19 yasaklarında yaptığı partilerle başı dertte olan Johnson bir kez daha özür diledi: İstifa etmeyeceğim

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, karantina döneminde Başbakanlık binasında gerçekleşen partilerin tüm sorumluluğunu üzerine aldığını ve “(Başbakanlıktaki partilere ilişkin raporun) sonuçları ne kadar acı ve can sıkıcı olsa da ve ne kadar mahcup edici olsa da ilerlemeye devam etmeliyim ve hükümet ilerlemeye devam etmeli” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 yasaklarının olduğu günlerde kuralları ve yasakları ihlal ederek Başbakanlık binasında düzenlediği partilerle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Kıdemli müsteşar Sue Gray’in, Başbakanlık’ta düzenlenen partilerle ilgili detaylı raporunu yayımlamasının ardından Avam Kamarası’nda yapılan haftalık “Başbakana Sorular Oturumu”nda rapora ilişkin açıklamalarda bulunan Johnson, “İnsanların neden öfkeli olduğunu ve olanlara neden kızdığını anlıyorum” dedi. Johnson skandalın tüm sorumluluğunu üzerine aldığını da ekledi.

İstifa edip etmeyeceği sorusuna ise Johnson, “Kararlı bir şekilde, devam etmenin ve vaatleri yerine getirmenin benim işim olduğunu düşünüyorum. (Raporun) sonuçları ne kadar acı ve can sıkıcı olsa da ve ne kadar mahcup edici olsa da ilerlemeye devam etmeliyim ve hükümet ilerlemeye devam etmeli. Böyle de yapıyoruz” cevabını verdi.

- Advertisment -