Ana SayfaHaberlerDünyaCovid aşılarında mikroçip olduğunu savunan emekli tuğgeneral, New Hampshire Cumhuriyetçi senatör adayı...

Covid aşılarında mikroçip olduğunu savunan emekli tuğgeneral, New Hampshire Cumhuriyetçi senatör adayı seçildi

Dün (14 Eylül) düzenlenen New Hampshire Cumhuriyetçi Parti senatör adaylığı önseçimlerini Trump destekçisi emekli tuğgeneral Dan Bolduc kazandı. Dan Bolduc, 2020 seçimlerinde Joe Biden’ın hile yaparak kazandığını ve Covid aşılarında mikroçip bulunduğuna dair komplo teorilerini yayan sıkı bir Trump destekçisi. Kasım 2022 seçimlerini kazanırsa Cumhuriyetçi Parti’nin senatörlerinden biri olacak.

ABD’nin New Hampshire eyaletinde düzenlenen ön seçimlerde, sıkı bir Trump destekçisi olan emekli tuğgeneral Dan Bolduc yarışı 2 puan farkla kazanarak ılımlı Cumhuriyetçi rakibini yendi ve Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı seçildi. Parti seçmeninin desteğini alan Bolduc, Afganistan’da görev yapan bir gazi. Görev sonrası psikolojik travma yaşayan Bolduc, Trump’ı uzun bir süredir destekliyor, 2020 seçimlerini Biden’in hileyle kazandığına inanıyor ve Covid aşılarının içinde bir mikropçip olduğuna dair komplo teorilerini yayıyor.

Anketlere göre Demokratların New Hampshire’da senatörlük seçimlerini kaybetme olasılığı yüksek. Yine de Dan Bolduc Kasım 2022 seçimlerini kazanırsa Trump’ın senatodaki en yakın müttefiklerinden ve aynı zamanda en radikal Cumhuriyetçilerden biri olacak. 

- Advertisment -