Ana SayfaHaberlerCumhur İttifakı ortak listede anlaşamadı, MHP aday listesini YSK'ya teslim etti: "Kurumsal...

Cumhur İttifakı ortak listede anlaşamadı, MHP aday listesini YSK’ya teslim etti: “Kurumsal kimliğimiz her türlü matematik formülünün üzerindedir”

MHP dün gece (6 Nisan) milletvekili aday listesini açıkladı. Listede MHP lideri Devlet Bahçeli Osmaniye'de 1. sıradan aday gösterilirken, adı Sinan Ateş cinayeti ile anılan eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un Mersin'den 4. sırada aday gösterilmesi dikkat çekti. Açıklanan aday listesi bugün (7 Nisan) sabah saatlerinde YSK'ya teslim edildi. Listeyi YSK'ya teslim eden heyette yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "MHP'nin kurumsal kimliğinin her türlü matematik formülünün üzerinde olduğunu hatırlatırız" dedi.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, partilerin ve ittifakların milletvekili seçimlerine nasıl bir strateji ile gireceği merak konusu.

AK Parti ile ortak liste yapıp yapmayacağı tartışılan MHP’de, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün akşam saatlerinde (6 Nisan) aday listelerini belirlediklerini ve açıklayacaklarını duyurdu.

Yalçın, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak aziz milletimize takdim edeceğimiz aday listemizin çalışmaları tamamlanmıştır.”

“Milletvekili aday listemiz bu gece 22.00 ‘da EtikHaber sitesinde kamuoyuna duyurulacak ve 7 Nisan 2023 Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecektir.”

Daha sonra MHP’nin milletvekilleri adayları, Yalçın’ın söylediği gibi, EtikHaber isimli internet sitesi üzerinden açıklandı.

Açıklanan listeye göre MHP lideri Devlet Bahçeli yine memleketi Osmaniye’den 1. sıra milletvekili adayı oldu.

Adı Sinan Ateş cinayetiyle gündeme gelen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, Mersin’den 4. sırada aday gösterilmesi ise dikkat çekti.

Listede dikkat çeken, kritik yerlerdeki isimler ise şu şekilde:

Ankara 1. Bölge 1. sıra: Mevlüt Karakaya 

Ankara 2. Bölge 1. sıra: Sadir Durmaz

Ankara 3. Bölge 1. sıra: Yaşar Yıldırım

İstanbul 1. Bölge 1. sıra: Edip Semih Yalçın 

İstanbul 2. Bölge 1. sıra: Celal Adan

 İstanbul 3. Bölge 1. sıra:  Feti Yıldız

İzmir 1. Bölge 1. sıra: Hasan Kalyoncu

İzmir 2. Bölge 1. sıra: Tamer Osmanağaoğlu

Kocaeli 1. Sıra: Saffet Sancaklı

MHP listeyi YSK’ya teslim etti

Aralarında MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Semih Yalçın’ın da bulunduğu MHP heyeti, bu sabah saatlerinde (7 Nisan) milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etti.

Listelerin tesliminin ardından bir basın açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “MHP’nin kurumsal kimliğinin her türlü matematik formülünün üzerinde olduğunu hatırlatırız” dedi.

- Advertisment -