Ana SayfaHaberler“Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu, yardımcısı Yavaş” iddiasına Yavaş’tan sert yalanlama: “Beş kişi mi...

“Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu, yardımcısı Yavaş” iddiasına Yavaş’tan sert yalanlama: “Beş kişi mi karar veriyor?”

Mansur Yavaş, Şaban Sevinç’in ortaya attığı “CHP, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı, Yavaş ile bir kadın siyasetçinin de yardımcısı olacağı formülde uzlaştı” iddiasını yalanladı: “Böyle bir bilgimiz yok. Beş kişi mi karar veriyor? Kimmiş bu beş kişi, açıklamaları lazım. Şaban, herhalde bir görev üstlendi kendi kendine, partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor.” Şaban Sevinç, “CHP” yazarak Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik, Altan Öymen ve Hikmet Çetin’in birarada olduğu bir fotoğraf paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç’in “CHP, Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı; Mansur Yavaş ile bir kadın siyasetçinin de cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olduğu formülünde uzlaştı” iddiasını yalanladı.

Yavaş, Halk TV’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli. Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor?

“CHP yüzyılı aşmış bir parti… Nasıl karar alacağı belli. Kuralları belli. Şaban, herhalde bir görev üstlendi kendi kendine, partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok.”

“Basın üzerinden görüşmek partiye zarar verir”

4-8 Eylül tarihlerinde yapılacak olan CHP Tüzük Kurultayı’na katılacağını belirten Yavaş, “Ama izleyeceğim. Şu anda parti ne kadar alırsa ona uyacağız” dedi. Yavaş, Kurultay’da bir öneri getirmeyeceğini belirterek, “Belediye olarak böyle bir görevimiz de yok bizim. Parti kurulları kendileri yapacaklar” diye konuştu.

Yavaş, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçen haftaki görüşmesi için “Herkesin birbiriyle görüşmesi lazım. Basın üzerinden görüşmek tabii ki partiye zarar vermekten başka bir yere gitmez. Diyalogun sürmesi lazım” dedi.

“Küfürlü tweetler nedeniyle diye tahmin ediyorum”

Yavaş, kendisini eleştiren tweetinin ardından zorunlu izne çıkarılan NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun’la ilgili de şunları söyledi:

“Gülbin Hanım’ın durumundan bizim alakamız yok. Çok daha ağır hakaretleri bize yapanlar var. Kimseye cevap vermiyoruz. Ama daha sonra haberim oldu. Altına resmen küfürlü tweetler atmış. Tahmin ediyorum, sebebi odur.

“Bizim o kadar gücümüz olsa… Her gün aleyhimize yayın yapan bir sürü insan var. Böyle bir şeyimiz olmaz. Basın özgürlüğüne güveniyoruz. Ama tabii bir kadının ağzına da bu denli küfürler yakışmıyor. Bir de konu nedir. Onu bilmiyorum. Telefon açıp ‘nedir’ diye sorması lazım. İlgimiz olmayan bir konudan dolayı böyle yazıyor, ‘Sen de boğul’ diyor, ‘Suya muhtaç ol’ diyor.”

Sevinç’ten beş kişilik “CHP” tweeti

Saymaz, İmamoğlu’na yakın iki kaynağın da Şaban Sevinç’in iddiasını doğrulamadığını “Bizim, bu iddia hakkında hiçbir bilgimiz yok” dediğini aktardı.

Şaban Sevinç ise Yavaş’ın açıklamasındaki, “Beş kişi mi karar veriyor? Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım” sözlerine atıf yaparcasına, CHP lideri Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP eski genel başkanları Hikmet Çetin ile Altan Öymen’in birarada oldukları fotoğrafı “CHP” mesajıyla paylaştı.

- Advertisment -