Ana SayfaHaberlerCumhurbaşkanı, olmayan üniversiteye rektör atadı, 9 saat sonra üniversitenin adının değiştiği ortaya...

Cumhurbaşkanı, olmayan üniversiteye rektör atadı, 9 saat sonra üniversitenin adının değiştiği ortaya çıktı

Dün gece yayımlanan Resmî Gazete’de Emre Alkin’in Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayvansaray Üniversitesi’ne atandığı duyuruldu. Ama İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin adı geçtiğimiz ay İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştirilmişti. Yanlış 9 saat sonra fark edildi. Resmî Gazete, mükerrer sayı yayımladı. Cumhurbaşkanı, Emre Alkin’i bu kez Topkapı Üniversitesi’ne rektör olarak atadı.

Resmî Gazete’de Prof. Dr. Emre Alkin’in Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin rektörlüğüne atandığı duyuruldu.

Oysa 11 Mart 2022’de yapılan değişiklikle Ayvansaray Üniversitesi’nin adı İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştirilmişti.

Resmî Gazete’de rektör ataması yapılırken yanlış yazılan üniversitenin adı mükerrer sayı ile düzeltildi.  

Mükerrer sayıda yayımlanan düzeltme metni şöyle:

“Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ ibaresi ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.” 

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, yaşanan durum için “Bu kadar ciddiyetsiz ve bihaber kurumsal yapıdan ülke ve üniversite sorunlarına çözüm beklenemez” yorumunu yaptı.

- Advertisment -