Ana SayfaHaberler“Cumhurbaşkanımızın tensipleri”yle bir büyükelçi daha

“Cumhurbaşkanımızın tensipleri”yle bir büyükelçi daha

Gece yarısı Resmi Gazete’de çıkan Cumhurbaşkanı kararıyla 13 ülkeye yeni büyükelçiler atandı. Türkiye’nin yeni Bakü Büyükelçisi AK Parti eski Çorum milletvekili, sosyolog Cahit Bağcı oldu. Sosyal medya hesabında sıkı bir “Reisçi” profili çizen Bağcı, büyükelçi olarak görev yapan beşinci eski AK Partili milletvekili oldu.

Büyükelçiliklere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile 13 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı.

Görevden alınıp merkeze çekilen isimlerden biri Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız oldu.

Atanan isimlerden en çok AK Parti’den Çorum milletvekilliği yapmış sosyolog Cahit Bağcı dikkat çekti. Bağcı, Türkiye için en kritik diplomatik pozisyonlardan biri olan Bakü’de görevlendirildi.  

Atama kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Bağcı, yeni görevi için tanıdık ifadelerle teşekkür etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyeliği görevinden dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye Büyükelçi olarak atandım.

“Bizi bu onurlu ve şerefli görevlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim.

“Destekleri için Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ederim. Köklü dostluk ve kardeşlik ruhuyla ve aşk ile bir işçi arı gibi çalışacağız. Allah yüzakıyla görev yapmayı nasip etsin. Cehd ile Bismillah.”

Cahit Bağcı: “Reisçi” bir sosyolog

25 Haziran 1964’te Çorum’un Osmancık ilçesinde doğan Cahit Bağcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisansını ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını İngiltere’nin Manchester Üniversitesi’nde yaptı.

23’üncü, 24’üncü ve 25’inci dönem AK Parti Çorum Milletvekilliği yapan Bağcı, bir süredir AK Parti’de Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan yakınlığı ile tanınan Bağcı, sosyal medya hesabından sık sık Erdoğan ile ilgili paylaşımlar yapan bir isim.

Dışişlerinde mesai harcamayan büyükelçilerin sayısı artıyor

Türkiye’nin son yıllarda atadığı büyükelçiler arasında Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmış olan, diplomasiden gelenlerin sayısı azalırken geçmişte AK Parti’de çeşitli görevler yapmış kişilerin veya onların yakınlarının sayısı artıyor.

İYİ Partili Emekli Büyükelçi Erozan siyasi büyükelçi atamalarını eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve emekli büyükelçi Ahmet Erozan bu duruma sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi:

“Dışişleri Bakanlığı’nda kariyerden olmayan ve siyasi atamayla Büyükelçi olanların sayısı 25’i buldu… TÜİK istatistiklerindeki işsiz verilerine yakında 25 kişi eklenecek…”

Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer yapmamış görevdeki büyükelçiler şunlar:

1- Washington Büyükelçisi – Murat Mercan (AK Parti kurucusu ve Eskişehir eski milletvekili).

2- Pekin Büyükelçisi – Abdulkadir Emin Önen (AK Parti eski Şanlıurfa milletvekili).

3- Prag Büyükelçisi – Egemen Bağış (AK Partili eski bakan, İstanbul milletvekili).

4- Lahey Büyükelçisi (Hollanda) – Şaban Dişli (AK Parti eski Sakarya milletvekili).

5- Kuala Lumpur Büyükelçisi (Malezya) – Merve Kavakçı (Eski Fazilet Partisi milletvekili).

6- Darüsselam Büyükelçisi (Tanzanya) – Mehmet Güllüoğlu (AFAD eski başkanı).

7- Hartum Büyükelçisi (Sudan) – İrfan Neziroğlu (TBMM eski genel sekreteri).

😎 Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş (Brüksel eski milletvekili).

9-) Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski basın başdanışmanı).

10-) Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak (AK Parti Genel Başkanı eski danışmanı, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı, AK Parti İstanbul milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi).

11-) Cakarta Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç (İlahiyat profesörü).

- Advertisment -