Ana SayfaHaberlerCumhurbaşkanı’na müteahhit zararları için kararname yetkisi verilecek

Cumhurbaşkanı’na müteahhit zararları için kararname yetkisi verilecek

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, “yeni ekonomiye tematik düzenlemeler” başlıklı yazısında “kamuyla iş yapan müteahhitlere maliyet artışları nedeniyle fiyat farkı kararnamesi çıkarılması için cumhurbaşkanını yetkilendirecek” yasa çıkarılacağını yazdı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tellioğlu, hükümetten “sözleşmelerde enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmasını istirham” etmişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi Cuma günkü (24 Aralık) yazısında, görüştüğü AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “yeni ekonomi”yle ilgili 5 maddede yasa teklifi sunacaklarını söylediğini yazdı.

Selvi’nin “yeni ekonomiye tematik düzenlemeler” diye tanımladığı 5 madde arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu dövize endeksli mevduat tedbiri, ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinin yüzde 1’e indirilmesi, bireysel emeklilikte devlet katkısının yüzde 30’a çıkarılması ve Elitaş’ın geçtiğimiz günlerde “villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğalgaz tüketimini uygun bulmuyoruz” diyerek gündeme getirdiği doğalgazda kademeli fiyat tarifesi var.

Elitaş’ın sunacaklarını duyurduğu beşinci madde ise özellikle dikkat çekici. Madde, kamuyla iş yapan müteahhitlere maliyet artışları nedeniyle fiyat farkı kararnamesi çıkarılması için cumhurbaşkanına yetki verilmesini içeriyor.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu geçtiğimiz günlerde, “Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanı’ndan orta ve büyük rakamlı projeleri durdurmalarını ve sözleşmeleri ‘güncel’ enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmalarını istirham ediyoruz” demişti.

Kamuyla iş yapan müteahhitler, döviz kurlarındaki yükselişin sonucu olarak yaşanan maliyet artışları nedeniyle hükümetten fiyat farkı ve ayrıca kârsız işler için tasfiye kararnamesi talep ediyordu.  

- Advertisment -