Ana SayfaHaberlerCumhuriyet Kadınları’ndan Taliban’a destek

Cumhuriyet Kadınları’ndan Taliban’a destek

Cumhuriyet Kadınları Derneği, “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz ve selamlıyoruz” başlığıyla açıklama yayımlayarak, Taliban aleyhtarı tavır sergileyen kadın hakları savunucusu oluşumlara tepki gösterdi.

Açıklamada, “Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları ‘Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz’ sloganına karşı ‘Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz” dendi.

Laiklik ve kadın hakları konusundaki çalışmalarıyla bilinen derneğin Afganistan’ın yeni dönemi ve Taliban’a ilişkin tutumu sosyal medyada tepki gördü.

Derneğin tanınmış üyelerinden Gülgûn Feyman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu.

Dernek geçen yıl bölünme yaşamıştı

Cumhuriyet Kadınları Derneği geçtiğimiz yıl, dernek yönetiminin Vatan Partisi üyelerince ele geçirilmesi nedeniyle bölünme yaşamıştı. Derneğin kurucu genel başkanı ve eski CHP milletvekili Şenal Sarıhan öncülüğünde ayrılan grup 29 Ekim Kadınları Derneği’ni kurmuştu.

Sarıhan ayrışma kararını şöyle duyurmuştu: ”CKD’nin kadının insan hakları sorunu başta olmak üzere, iktidarın antidemokratik uygulamalarını destekleyen ve tüm kadın kuruluşlarını düşman ilan eden tutumunun yarattığı tepki ile çok sayıda üye ve şube başkanı istifa etmek zorunda kaldı. Ancak bugün kadın hareketinin örgütlü bir yapı içinde olmak ve başta yaşam hakkını ihlal eden kadın cinayetleri olmak üzere tüm kadın hakları için mücadele etme kararlılığı ile yeni bir örgütlenme kararı alındı.”

- Advertisment -