Ana SayfaHaberlerCumhuriyetçi senatör adayı Dr. Öz: “Gülen’e dokunulamaz. Pennsylvania’da kalacak”

Cumhuriyetçi senatör adayı Dr. Öz: “Gülen’e dokunulamaz. Pennsylvania’da kalacak”

Washington Post yazarı Josh Rogin, seçildiği takdirde ABD’nin değil, Türkiye’nin çıkarlarını önceleyeceği eleştirilerine maruz kalan Cumhuriyetçi senatör adayı Dr. Mehmet Öz’le konuştu. Rogin, Öz’ün kendisine Türkiye’nin S-400 alımına karşı olduğunu söylediğini yazdı, ayrıca Öz’ün ağzından şu ifadeyi aktardı: “Gülen’e dokunulamaz. Darbeyle alakası olduğuna dair inandırıcı bir suçlama yok. Pennsylvania’da kalacak.”

ABD’nin Pennsylvania eyaletinin Cumhuriyetçi senatör adayı olmak için kampanya yürüten Dr. Mehmet Öz, ABD medyası tarafından adaylığını açıkladığı ilk günden beri Türk kimliği nedeniyle hedef gösteriliyor. Ana akım medya organları, Öz’ün aynı zamanda Türk vatandaşı olmasını ve Türkiye’nin ABD’deki faaliyetlerine katılmasını temel alarak senatör seçilmesi durumunda ABD çıkarları yerine Türkiye’nin çıkarlarını önceleyeceğini ileri sürüyor. Dr. Öz, 16 Şubat 2021 tarihinde hakkındaki bu iddialara yanıt verdi ve The Washington Post yazarı Josh Rogin’e konuştu.

Rogin, Öz’ün kendisine Türkiye’nin S-400 alımına karşı olduğunu söylediğini yazdı, ayrıca Öz’ün ağzından şu ifadeyi aktardı: “Gülen’e dokunulamaz. Darbeyle alakası olduğuna dair inandırıcı bir suçlama yok. Pennsylvania’da kalacak.”

Rogin aynı yazısında Enes Kanter’in görüşlerine de yer verdi. Kanter, Rogin’e Dr. Öz hakkındaki görüşlerini belirtti ve seçilmesi durumunda, Erdoğan’ın güdümünde olan Öz’ün onun dediği her şeyi yapacağını, Erdoğan’ın etkisinin senatoya da ulaşacağını iddia etti.  

Dr. Öz, 2018 yılında THY’nin 28 milyon izleyiciye ulaşan Super Bowl reklamında oynamış, Türkiye’nin birçok resmi etkinliğine katılmıştı. Ayrıca ABD Türkiye Büyükelçiliği, Öz’ü arayarak adaylığı için tebriklerini iletmişti.

- Advertisment -