Ana SayfaHaberlerDünyaCumhuriyetçiler: “Derin devlet, FBI tasfiye edilmeli; komünist metotlar, muz cumhuriyeti oluyoruz, intikam...

Cumhuriyetçiler: “Derin devlet, FBI tasfiye edilmeli; komünist metotlar, muz cumhuriyeti oluyoruz, intikam alınacak”

FBI’ın 8 Ağustos sabah saatlerinde ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki evinde arama yapması üzerine Cumhuriyetçiler FBI’a tepki göstermeye başladı. Arama kararının siyasi olduğunu söyleyen Cumhuriyetçiler bu hareketin derin devletin Trump’ı engelleme girişimi olduğunu ve FBI’ın tasfiye edilmesi gerektiğini vurguladı. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Grup Lideri Kevin McCarthy, ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin kazanması durumunda intikamın alınacağını açıkladı: “Adalet Bakanlığı belgeleri ve takvimini saklasın, Kongre’yi kazandığımızda bakanlık hakkında detaylı soruşturma açacağız.“

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Grup Lideri Kevin McCarhty, FBI’ın Trump’ın evinde arama yapmasına tepki gösterdi ve Adalet Bakanlığı’nın siyasi saiklerle hareket ettiğini söyledi: “Adalet Bakanlığı belgeleri ve takvimini saklasın, Kongre’yi kazandığımızda bakanlık hakkında detaylı soruşturma açacağız.“

Trump’ın dış politika danışmanı Richard Grenell ise Biden’i üçüncü dünya diktatörleriyle özdeştirdi: “Siyasi rakiplerini soruşturanlar üçüncü dünya diktatörleridir. Biden, ABD hükümetini siyasi amaçları için kullanıyor. Çirkin ve korkunç bir emsal yaratılıyor.”

FBI’ın tasfiye edilmesini savunan Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Marjorie Green Taylor ise “Amerika’yı kurtarın, komünizmi durdurun, Biden’i görevden alın” diye seslendi.

Gelini Lara Trump ise katıldığı televizyon programında Trump’ın yakın zamanda 2024 adaylığını açıklamasından endişe duyan Demokratların bu soruşturma için düğmeye bastığını öne sürdü. 

Muhafazakâr Politik Aksiyon Komitesi (CPAC) Başkanı Matt Schlapp ise işin arkasında derin devletin olduğunu söyledi: “Derin devlet Trump’a çamur atmak için elinden geleni yapıyor. Muz cumhuriyetine dönüşüyoruz.”

Temsicliler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Ronny Jackson ise tepkisini “FBI, bu gece halkın düşmanı haline geldi” cümlesiyle dile getirdi.

- Advertisment -