Ana SayfaHaberlerCumhuriyet’ten iki yazar ‘başyazı’yı protesto edip ayrıldı

Cumhuriyet’ten iki yazar ‘başyazı’yı protesto edip ayrıldı

Cumhuriyet’in iki yazarı, Özge Mumcu Aybars ve Erinç Yeldan gazeteden istifa etti. Ayrılış nedeni, İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarının ardından dünkü (21 Mayıs) Cumhuriyet’te yer alan başyazı.

Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı gazetedeki yazılarına son verdi. Yıllardır ağırlıklı olarak ekonomiyle ilgili köşe yazılarıyla Cumhuriyet’te yer alan Prof. Dr. Erinç Yeldan sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyet’te dün yer alan ‘açıklama’ yazısının içeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır. Cumhuriyet’teki köşe yazılarıma son veriyorum. Değerli okurlarıma ve Cumhuriyet’in emekçilerine yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ederim.”

Yeldan’ın ardından Özge Mumcu Aybars da gazeteden ayrıldığını açıkladı. Aybars’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla…” 

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suçlamalarına dün (21 Mayıs) bir başyazıyla cevap vermişti. Başyazıda şu ifadeler yer almıştı: “TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir. Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır.”

- Advertisment -