Ana SayfaHaberlerDünyaCuomo gitti, NewYork’a tarihin ilk kadın valisi geldi

Cuomo gitti, NewYork’a tarihin ilk kadın valisi geldi

Hakkında cinsel taciz iddiaları bulunan New York Valisi Andew Cuomo 10 Ağustos’ta istifa edeceğini duyurmuştu. Resmi istifa önceki gün geldi. 2015 yılından bu yana vali yardımcılığı görevinde bulunan Katy Hochul, New York’un ilk kadın valisi oldu.

New York’un, adı başkan adaylığıyla anılacak kadar popüler olmuş valisi Andrew Cuomo, çeşitli dönemlerde birlikte çalıştığı 11 kadının cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıyaydı. New York Eyalet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Cuomo hakkında hazırlanan 168 sayfalık rapor 3 Ağustos’ta yayımlanmış, Cuomo, başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere birçok Demokrat Partili siyasetçi tarafından istifaya davet edilmişti.

10 Ağustos’ta yaptığı açıklamada hakkındaki cinsel taciz iddialarını reddeden Cuomo, eyaletin bu soruşturma sebebiyle hem zamanının hem de parasının harcandığını ifade ederek istifa kararı aldığını duyurmuştu.

Cuomo, ”Kimseye taciz amacıyla yaklaşmadım. Samimi davranışlarım cinsel taciz olarak değerlendirildi. Hiçbir zaman etrafımdakilere cinsel duygularla yaklaşmadım. Haddimi ve çizgimi aşmadım. Ben doğma büyüme New Yorkluyum. New Yorklular savaşır. Ben de savaşacağım, bana kurulan bu komploya karşı mücadele edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Cuomo’nun resmi istifasını sunmasının  ardından New York eyaletinde ilk kez bir kadın vali görev başı yaptı. Katy Hochul pazartesi gece yarısından hemen sonra yemin ederek görevine başladı.

New York eyaletine bağlı Buffalo şehrinde doğan 62 yaşındaki politikacı 2015 yılından beri vali yardımcılığı görevini yürütüyordu. Fakat Hochul ve Cuomo seçim kampanyası dışında kamuoyu önünde nadiren bir arada görüldü.

- Advertisment -