Ana SayfaHaberlerDağ: Referansı eski Kastamonu Belediye başkanıydı

Dağ: Referansı eski Kastamonu Belediye başkanıydı

Kürşat Ayvatoğlu skandalında gözlerin çevrildiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk’ün sorularına cevap verdi. 2019’da kadar Kastamonu Belediyesi’nde müdürlük yapan Ayvatoğlu’nun genel merkezde işe alımında referans olan kişinin 2014-2019 arası AK Parti’den Kastamonu Belediye başkanlığı yapan Tahsin Babaş olduğunu açıkladı. En son devir teslim töreninde arkasında görünen ve cep telefonunu emanet ettiği Ayvatoğlu için “yakın çalışma ekibimde değildi” dedi. Daha önce kullandığı maddenin kokain değil pudra şekeri olduğunu söyleyen Ayvatoğlu ise, kullandığı maddenin kokain olduğunu itiraf etti.

Hamza Dağ, “Güce ve nüfuza yakın olmak için bütün koşulları zorlayarak genel merkezde çalışmaya başladım” diyen eski Kastamonu Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Ayvatoğlu’nun AK Parti Genel Merkezi’nde nasıl işe alındığını anlattı:

 “2019 yerel seçimleri Kastamonu’da olumsuz olarak neticelenince, Kastamonu Belediyesi’nde çalışan, Kastamonu Belediye başkanının ‘babası yok, Genel Merkez’de çalışsın diye referans olduğu, bu sebeple bizim Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş. Ar-ge biriminde çalıştığı için de doğal olarak devir teslim töreninde orada bulunması söz konusu oldu. Ama yakın çalışma ekibinde değil.”

Dağ, “Nasıl o kadar zengin oldu, halinden şüphelenmediniz mi” sorularını ise ‘konuyla ilgili bilgisi olmadığını, bilgisi olanların savcılığa iletmesi gerektiğini’ söyleyerek geçiştirdi.

Dağ’ın açıklamaları şöyle:

“Ben Cuma günü de açıkladım yakın çalışma ekibimde değil, bizim buradan çıkartacağımız dersler var. Mevzunun diğer boyutlarına bakacak olursa burada biz bir kere haberdar olur olmaz bu kişinin işine son verdik. Daha çok dikkat etmemiz lazım, ortaya çıkan görüntülerden samimi olarak bize oy veren insanlar bunları AK Parti’ye yakıştıramadığı için üzüldüğünü görüyorum ve onlardan helallik istiyorum. Ama asıl mesele burada tartışmamız gereken meselelerden birisi de böyle bir konu meydana geldiğinde hangi partinin nasıl reaksiyon gösterdiğidir. Buradaki esas mesele zenginleşmenin kaynağı, bir seneki süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yargının bu konuda eli açık. Elinde delil, belge olanlar, iddiasını ortaya koyanlar, ticaret yaparak değil de nüfus ticareti yaparak, belediye hizmetleri, kamu hizmetleri noktasında çalışma yaparak durum varsa yargının da savcının da eli açık. 

Ben uzun zamandır yakınımda çalışan biri olmadığı için, bizim sadece genel merkez mesaimiz yok. Bölgemize gidiyoruz. Memurluk yapan arkadaşlar var. Onlarla çok sıkı çalışma içinde olmazsınız. Çok yakın çalıştığım biri değil. Son dönemde 4-5 arkadaşta Covid vakası oldu. O dönem dışında yanımızda bulunmadı. Ben şahsıma yönelik bir operasyon olduğu konusunda bir bilgiye sahip değilim. İfadeye göre arkadaşları şantaj yapmış. Bizlerle güçlü görünmek için fotoğraf çektirmiş olabilir. Bu olay siyasetin ana gündem maddesi olmamalı.”

Bu arada, AnkaraGazetecisi.com sitesinden Alican Uludağ’ın özel haberine göre; daha önce “Kokain değil, pudra şekeriydi” savunması yapan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kürşat Ayvatoğlu, kokain kullandığını itiraf etti.

Savcı, Ayvatoğlu’nun arasında bulunduğu 6 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Soruşturma savcısı, ifadeler sonrası, 6 şüpheliyi tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti. Ayvatoğlu’nun TCK’nın 188. maddesinin 3. Fıkrasında yer alan uyuşturucu ticareti ile suçlandığı, görüntüleri çeken kişinin ise uyuşturucu kullanmayı özendirmek ile suçlandığı belirtildi.

- Advertisment -