Ana SayfaHaberlerDaha önce kapatılan ama kaçak işletilen maden ocağında ölen Afgan işçinin, patronun...

Daha önce kapatılan ama kaçak işletilen maden ocağında ölen Afgan işçinin, patronun emriyle yakıldığı ortaya çıktı

Zonguldak’ta daha önce kapısına mühür vurulan ama gizli bir girişten çalışmalarını kaçak şekilde sürdüren bir maden ocağında çalışan Afgan işçi Mohammad Nourtani’nin maden ocağında hayatını kaybetmesinin ardından işletmenin sahipleri tarafından yakılarak yok edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Zonguldak’ta toprağa verilen Nourtani’yi yakmakla suçlanan 6 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Zonguldak’ta bir kaçak maden ocağında Afgan işçi Mohammad Nourtani’nin yanmış cesedi bulundu. Nourtani’nin vücudununun madende fenalaştıktan sonra acımasızca yakıldığı tespit edildi.

Nourtani’nin cesedi, Kırat Mahallesi’ndeki bir ormanda yanmış halde bulundu. Olay yerine sevk edilen ekipler, delilleri topladı ve cesedin Nourtani’ye ait olduğunu tespit etti. Olayın şok edici detayları, jandarma ve polisin titiz çalışmasıyla gün yüzüne çıktı.

Şüphelilerin ifadeleri ve güvenlik kamera kayıtları, Nourtani’nin bilinçsiz hale gelmesi üzerine işletme sahiplerinin infaz korkusuyla onu benzin dökerek yakma kararı aldıklarını gösterdi. İşletme sahiplerinin  “Bu durum ortaya çıkarsa infazımız yanar” düşüncesiyle hareket edildiği belirlendi.

Nourtani’nin madende bir kaza sonucu mu yoksa başka bir sebeple mi fenalaştığı da soruşturmanın kritik noktalarından biri.

Kaçak maden ocağının kapatılmasına rağmen gizli bir girişle yeniden faaliyete geçirildiği ve olayın ardından tekrar kapatıldığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu devam ediyorken, Afgan işçi Mohammad Nourtani son yolculuğuna uğurlandı.

- Advertisment -