Ana SayfaHaberlerDavutoğlu: "Birileri devlete sızarak otoriter bir yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor"

Davutoğlu: “Birileri devlete sızarak otoriter bir yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor”

Saadet-Gelecek grubu milletvekilleri Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyelerine suç duyurusu skandalı için TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda genel başkanlar Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu konuştu. Davutoğlu: “AK Parti’den gelen sesler var, AK Parti Genel Merkezi’nden gelen eleştirel ve sağduyulu sesler var ama bir de külliyeden devlet memuriyeti vasfı taşıyan kişilerden gelen sesler var. Açık ve net ifade ediyorum: AK Parti kitlelerinin devlete getirdiği iktidar üzerinden birileri devlete sızarak otoriter bir yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor.”

Davutoğlu’nun sözleri şöyle:

“Bireysel başvuru hakkı insan haklarının bir parçasıdır ve bireysel başvuru AYM’ye yapılır. Yargıtay’ın ilgi alanına giren konularda Yargıtay sorumludur ama Anayasa ve başvurur hakkında nihai mercii Anayasa Mahkemesi’dir. Cumhuriyet tarihi boyunca AYM kararını tartışan Yargıtay kararının örneği var mı? Tek bir örneği yok. Burada amaç açık. Yargı bağımsızlığının tümünü ortadan kaldırmak, vatandaşlarımız için bir teminat niteliğinde olan bireysel başvuru hakkını anlamsız hale getirmektir.

Demokratik bir mücadele için yola çıkma iddiası taşıyan ve milli iradeden alınan oylarla iktidarda bulunanlar bugün maalesef temel insan hakları konusunda çok vahim bir hata yapıyorlar.

Parlamentoda bulunan AK Parti’den gelen sesler var, AK Parti Genel Merkezi’nden gelen eleştirel ve sağduyulu sesler ama bir de külliyeden devlet memuriyeti vasfı taşıyan kişilerden gelen sesler var. Açık ve net ifade ediyorum: AK Parti kitlelerinin devlete getirdiği iktidar üzerinden birileri devlete sızarak otoriter bir yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor. Şimdi, bütün AK Partililere sesleniyorum: Eğer Anayasa Mahkemesi’ne bugün uygulanan baskı 2008’de parti kapatma davasında uygulansaydı, yani Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı AK Parti’yi kapatma kararı aldığında AYM karşı bir karar almamış olsaydı ya da AYM olmasaydı Allah aşkına ne olurdu? AK Parti kapatılırdı. Durum, göründüğünden çok daha vahimdir.

Gösteri yapmak anayasal haktır, gerekirse ona da başvururuz. Ümit ederiz ki buna gerek kalmaz.”

- Advertisment -