Ana SayfaHaberlerDEM eş genel başkanına “Oylarınız İmamoğlu’na kayar mı” sorusu soruldu. Cevap: “Erdoğan,...

DEM eş genel başkanına “Oylarınız İmamoğlu’na kayar mı” sorusu soruldu. Cevap: “Erdoğan, rantçı bir ismi aday yaptı, İstanbul halklarının en doğru kararı vereceğine inanıyorum”

DEM Parti eş genel başkanı Tülay Hatimoğulları, “DEM Parti'den CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na oy kayışı olabileceğine dönük yorumlar ve anketler var. Partinizin oylarının İmamoğlu'na kayma ihtimali var mı?” sorusuna cevap verdi: “İstanbul'da inanılmaz bir hayat pahalılığı ve yoksullaşma söz konusu. Kanal İstanbul Erdoğan'ın öyle kolay vazgeçeceği bir proje değil. Tüm bunların yanında deprem İstanbul için çok büyük bir tehlike. Bu tehlike bu kadar yakınken rantçı bir ismi aday yapıyorsunuz. Anladığı tek iş şantiye ve rantiye olan bir aday. Tablo böyleyken ben İstanbul halklarının en doğru kararı vereceğine inanıyorum.”

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan Tülay Hatimoğulları, Leyla Zana’nın açıklamalarını da değerlendirdi, “AKP, Kürt halkına 1 Nisan sonrası için bir hayal satıyor” dedi.

Hatimoğulları röportajından bir bölüm şöyle:

Leyla Zana’nın “Hep beraber seçimden sonra, barış ve özgürlüğün yolunu açacağız” sözleri Newroz’un en çok konuşulan cümlelerindendi. Zana’nın ifadelerini seçimden sonra yeni bir süreç başlayacağı şeklinde yorumlayanlar oldu. Zana’nın bu sözlerinden önce de 1 Nisan’dan sonra bir çözüm süreci başlayacağına dair bir algı vardı kamuoyunun bir kesiminde. Bir çözüm sürecinin başlaması mümkün mü?

Leyla Zana bütün Kürt halkının olmasını istediği bir şeyi dile getirdi. Bunun olma koşulları var mı? Savaş ittifakının kurulduğu bir yerde bunu sağlamak bugünden yarına mümkün müdür? Bunu bilemeyiz.

Bildiğiniz bir şey var; AKP, Kürt halkına 1 Nisan sonrası için bir hayal satıyor. Bunu bir seçim propagandası olarak uyguluyor. ‘1 Nisan’dan sonra çözüm süreci başlayabilir’, ‘1 Nisan’dan sonra bir şeyler olabilir’ mesajını üstü örtük bir biçimde veriyor. Bölgede böyle bir algı yaratıyor.

Bölgede çözüm umudu yaratarak bölgedeki rakibi olan DEM Parti’nin tabanına hitap etmeye çalışıyor. Oysa Kürt sorunu 40 yıldır devam ediyor. Kürt halkı çok acı çekti, Türkiye halkları çok bedel ödedi. AKP de Kürt sorununu seçimden seçime hatırlıyor ve bu dönem de bunu kendi lehine bir propagandaya dönüştürmeye çalışıyor.

İstanbul başta olmak üzere tüm kentlerde aday çıkararak seçmeninize güçlü seçenekler sundunuz. Ancak DEM Parti’den CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy kayışı olabileceğine dönük yorumlar ve anketler var. Partinizin oylarının İmamoğlu’na kayma ihtimali var mı?

İstanbul’da inanılmaz bir hayat pahalılığı ve yoksullaşma söz konusu. Öte yandan Kanal İstanbul tepkisi çok büyük. Kanal İstanbul Erdoğan’ın öyle kolay vazgeçeceği bir proje değil. Çünkü bu proje bir rant kapısı. Aynı zamanda Montrö Sözleşmesi’ni de ilgilendiren bir proje. Yani siyasal ve stratejik anlamı var. Tüm bunların yanında deprem İstanbul için çok büyük bir tehlike. Bu tehlike bu kadar yakınken rantçı bir ismi aday yapıyorsunuz. Anladığı tek iş şantiye ve rantiye olan bir aday. Tablo böyleyken ben İstanbul halklarının en doğru kararı vereceğine inanıyorum.”

Sezai Temelli’den isim vermeden Demirtaş, Türk ve Zana’ya cevap: “Erdoğan’ın ipiyle artık kuyuya inilmez”

DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise Iğdır’da yaptığı konuşmada isim vermeden Demirtaş, Türk ve Zana’nın açıklamalarına cevap verdi:

“Diyorlar ki ‘muhatap Erdoğan’dır, Erdoğan ile çözüm olur.’ Erdoğan’ın ipiyle artık kuyuya inilmez.”

- Advertisment -