Ana SayfaHaberlerDEM Parti eş başkanı Hatimoğulları’nın “Kürt halkının içinde kurulmuş zehirdir” suçlaması HÜDA...

DEM Parti eş başkanı Hatimoğulları’nın “Kürt halkının içinde kurulmuş zehirdir” suçlaması HÜDA PAR’ı kızdırdı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, dün (16 Mart) partisinin Van mitinginde yaptığı konuşmada, HÜDA PAR için, “JİTEM ittifakının diğer bir versiyonu”, “Hizbulkontra”,“ Kürt halkının içinde kurulmuş bir zehir” gibi ifadeler kullandı. HÜDA PAR’lılardan gelen tepkiler şöyle: “Siz zamanında SHP listelerinden meclise taşındığınız zaman güzeldi”, “Kürt halkı elbette tarafların hangisinin şiddetten ve ikiyüzlülükten uzak olduğunu takdir edecektir”, “Biz illa barış illa huzur ila birlik derken diğerleri hep savaş hep kaos diyor”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, dün (16 Mart) partisinin Van mitinginde yaptığı konuşmada, HÜDA PAR’a yüklendi. Hatimoğulları, şöyle konuştu:

“Kürdistan’da JİTEM ittifakının diğer bir versiyonu da Hizbulkontra. HÜDA PAR’ı AKP bilerek ve isteyerek Meclis’e taşıdı. Bunun sebebini Kürt halkı çok iyi biliyor. Demokrasiyi ve halkların kardeşliğini şiar edinen, mücadeleyi bugüne kadar taşıyan değerli Kürt halkımızın içinde kurulmuş bir zehirdir bu. Bizler bunu asla kabul etmeyeceğiz. Onların bizim içimizde Kürdi değerleri kullanarak sözüm ona Kürtçe diline ve kültürüne sahip çıkarak siyaset yapmalarını onaylamamalıyız. Onlar bizim içimize özel olarak gönderildiler.”

HÜDA PAR’lılar, Hatimoğulları’nın bu sözlerine tepki gösterdi. HÜDA PAR’lıların X’teki tepkilerinden bazıları şöyle:

- Advertisment -