Ana SayfaHaberlerHÜDA PAR’dan DEM’e: Seçime gidiyoruz, savaşa girmiyoruz

HÜDA PAR’dan DEM’e: Seçime gidiyoruz, savaşa girmiyoruz

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Batman eş başkan adayları Mehdi Öztüzün'ün Batman Petrolspor maçını tribünde HÜDAPAR adayı Serkan Ramanlı ile yan yana izlemesi hakkında konuştu: "HÜDA PAR bir devlet aklının aparatı değilse nedir? Böyle bir stratejik aklı reddeder, buna karşı mücadele ederiz." HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DEM Parti'ye cevap verdi: "Biz şunu söylüyoruz: Önümüzde bir seçim var, savaş değil. Seçime gidiyoruz, savaşa girmiyoruz."

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde gündeme dair açıklama yaptı

Doğan; geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR’lı Serkan Ramanlı ile yan yana Batman Petrolspor maçını izleyen Batman adaylarından Mehdi Öztüzün’le ilgili şunları söyledi:

“HÜDA PAR bir devlet aklının aparatı değilse nedir? Böyle bir stratejik aklı reddeder, buna karşı mücadele ederiz. Söz konusu parti ile geçmişi ile yüzleşmeyen bir parti ile siyasi muhataplık kurmamız söz konusu olamaz. Ortada bunca acı bir arka plan varken, bunlarla yüzleşmeden bugünü ve geçmişi görmeyen bir yaklaşımı reddederiz.”

“Geleceğin inşası için geçmişi bilmek gerekir. Dünden bugüne bedel ödeyen bir gelenek olarak bir fotoğraf için kıyamet koparamıyoruz, bunun bir fotoğraf karesinden ibaret olmadığını hatırlatmak isteriz.”

Yapıcıoğlu: “Seçime gidiyoruz, savaşa girmiyoruz”

Konuyla ilgili bir açıklama da HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan geldi.

Yapıcıoğlu partisinin “Filistin ve Gazze Meselesi Hakkında Beyanname”sini kamuoyuna duyurduğu toplantıda konuyla ilgili şunları söyledi:

“Sayın Öztüzün de avukattır. Ramanlı da avukat ve ben de avukatım. Ben avukatlık yaparken benim ve Mehdi’nin yazıhanesi yan yanaydı. Aynı binada, aynı kattaydık. Elbette aramızda insanı ilişkilerimiz olacak.

Ailelerde bazıları DEM Partili, bazıları HÜDA-PARlıdır.  Hatta aynı ailede farklı partilerden adaylar bile olur.

Bildiğim kadarıyla maça giderken de birbirlerinden haberleri de yok. Birbirlerine denk gelmişler. Bir fotoğraf yüzünden bir tarafta kıyamet koptu. Bizim açımızdan ise bu son derece doğal bir şey.

Biz şunu söylüyoruz: Önümüzde bir seçim var, savaş değil. Seçime gidiyoruz, savaşa girmiyoruz.

Siyasetin temiz bir dille yapılmalı ve biz bu gayreti gösteriyoruz.”

- Advertisment -