Ana SayfaHaberlerDEM Parti, İzmit’te adayını çekip CHP’nin adayı Kaplan’ı destekleme kararı aldığı iddialarını...

DEM Parti, İzmit’te adayını çekip CHP’nin adayı Kaplan’ı destekleme kararı aldığı iddialarını yalanladı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde avukat Gencer Demirkaya’yı aday gösteren DEM Parti’nin adayını geri çekip 2019’da olduğu gibi CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleme kararı aldığı öne sürüldü.

Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan iddiayı doğrulayarak şunları söyledi:

“İzmit adayımız çekildi. Biz muhalefete kaybettirmek istemiyoruz. Muhalefete kaybettirmemek adına almış olduğumuz bir karar. İzmit adayımızın da talebi bu yöndeydi. Tamamen kent uzlaşısı kapsamında yaptığımız değerlendirmenin bir sonucu.”

İzmit’in mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP’de yaşanan tartışmaların ardından önce adaylıktan çekildiği bilgisini paylaşmıştı. Yapılan ittifak görüşmeleri sonrası Hürriyet daha sonra yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Hürriyet’in adaylıktan çekilmesine sebep olan şeyin istediği isimlerin belediye meclis üyeliğine aday yapılmaması ve bunun sonucunda da DEM Parti’nin ilçede aday çıkartması olduğu öne sürülmüştü.

Hürriyet 2019’da 9 bin oy farkla belediye başkanı seçilmişti

2019 yerel seçimlerinde İzmit’te HDP aday çıkartmayarak CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i desteklemiş, Hürriyet seçimi 9 bin oy farkla %49,92’ye %45,58 ile kazanarak belediye başkanı olmuştu.

DEM Parti’den yalanlama: Adayımızı geri çekmedik

DEM Parti’nin resmi X hesabından yapılan bir açıklamada İzmit’te adaylarını çektikleri iddiası yalanlandı:

“İzmit’te kendi belediye başkan adayımızı geri çektiğimiz ve CHP’li adayı destekleyeceğimiz iddiaları asılsızdır. Belediye başkan adayı arkadaşımız başvurusunu yapmış ve onaylanmıştır. Kendisine de tekrar başarılar diliyoruz.”

- Advertisment -